Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verklaart dramatische pace in trainingen GP Hongarije

Nadat Mercedes behoorlijk wat langzamer was op de vrijdag van de Grand Prix van Hongarije dan velen misschien hadden verwacht, legt Andrew Shovlin namens de Duitse formatie uit waar dat mee te maken had.

Mercedes Trackside Engineering Director Andrew Shovlin legt uit dat enkele mislukte set-upexperimenten debet waren aan de zeer matige pace van Lewis Hamilton en George Russell op de vrijdag in Boedapest. De coureurs klokten respectievelijk de elfde en achtste tijd, nadat ze zevende en vijfde waren in de eerste trainingssessie. In beide sessies bleven de coureurs ongeveer een seconde verwijderd van de snelste tijden en Shovlin legt uit dat experimenten met de set-up niet hebben gewerkt zoals gehoopt. "We zijn hier gekomen met het voornemen om wat te experimenteren met de auto, maar de experimenten die we deden in de tweede vrije training hebben ons naar achteren gezet", aldus Shovlin. "In de eerste oefensessie zagen we er sterker uit en was de auto ook gewoon beter. Ik ben er zeker van dat we gedurende avond een aantal zaken zullen veranderen, want het zag er niet fraai uit."

Regen gunstig of ongunstig voor Mercedes?

Met de zware regen die voorspeld is voor de zaterdag en koelere omstandigheden op zondag geeft Shovlin aan dat het belang van de vrijdag misschien niet zo groot is als tijdens andere GP-weekenden. Een geluk bij een ongeluk. "In zekere zin is het niet zo verkeerd dat we een moeizame VT2 hebben gehad, want we zullen moeilijke omstandigheden voor de kiezen krijgen en tijdens de race lijkt het een stuk zachter te worden dan op vrijdag." "Daarom is dit niet het einde van de wereld, maar het zou fijn zijn om een sessie te hebben waarin je echt lekker met de auto aan de slag kan gaan en dat was dit duidelijk niet. Maar we hebben voldoende data om doorheen te jagen. Ik denk dat we weten wat we als eerste willen doen, al wacht ons op een natte baan een heel ander spelletje."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi