Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes verklaart dramatische pace in trainingen GP Hongarije

Nadat Mercedes behoorlijk wat langzamer was op de vrijdag van de Grand Prix van Hongarije dan velen misschien hadden verwacht, legt Andrew Shovlin namens de Duitse formatie uit waar dat mee te maken had.

Russell Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes Trackside Engineering Director Andrew Shovlin legt uit dat enkele mislukte set-upexperimenten debet waren aan de zeer matige pace van Lewis Hamilton en George Russell op de vrijdag in Boedapest.

De coureurs klokten respectievelijk de elfde en achtste tijd, nadat ze zevende en vijfde waren in de eerste trainingssessie. In beide sessies bleven de coureurs ongeveer een seconde verwijderd van de snelste tijden en Shovlin legt uit dat experimenten met de set-up niet hebben gewerkt zoals gehoopt.

"We zijn hier gekomen met het voornemen om wat te experimenteren met de auto, maar de experimenten die we deden in de tweede vrije training hebben ons naar achteren gezet", aldus Shovlin. "In de eerste oefensessie zagen we er sterker uit en was de auto ook gewoon beter. Ik ben er zeker van dat we gedurende avond een aantal zaken zullen veranderen, want het zag er niet fraai uit."

Regen gunstig of ongunstig voor Mercedes?

Met de zware regen die voorspeld is voor de zaterdag en koelere omstandigheden op zondag geeft Shovlin aan dat het belang van de vrijdag misschien niet zo groot is als tijdens andere GP-weekenden. Een geluk bij een ongeluk.

"In zekere zin is het niet zo verkeerd dat we een moeizame VT2 hebben gehad, want we zullen moeilijke omstandigheden voor de kiezen krijgen en tijdens de race lijkt het een stuk zachter te worden dan op vrijdag."

"Daarom is dit niet het einde van de wereld, maar het zou fijn zijn om een sessie te hebben waarin je echt lekker met de auto aan de slag kan gaan en dat was dit duidelijk niet. Maar we hebben voldoende data om doorheen te jagen. Ik denk dat we weten wat we als eerste willen doen, al wacht ons op een natte baan een heel ander spelletje."

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen