Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes verklaart enorme achterstand op Verstappen na eerste testdag

Mercedes was maar liefst 2,7 seconden langzamer dan Red Bull tijdens de eerste dag van het seizoen. George Russell, die de hele dag achter het stuur van de W15 zat, maakt zich echter niet druk. De vermoedens dat Mercedes allesbehalve het achterste van haar tong liet zien, bevestigt de coureur.

Net als Max Verstappen mocht George Russell deze woensdag de hele dag achter het stuur van zijn F1-bolide zitten. De Brit klokte 122 ronden, maar aan het einde van de dag was de achterstand op snelste man Verstappen enorm.

Toch kijkt de Mercedes-coureur tevreden terug op zijn woensdag. "Het voelde goed om de W15 voor het eerst aan de tand te voelen. Zodra we de baan op gingen, voelde het alsof we een sterke basis hadden om vanuit te starten."

"We hebben veel ronden gereden en veel data verzameld om uit te spitten. De dag hebben we in een redelijk goede positie afgesloten en de komende twee dagen kunnen we hier verder op bouwen."

Focus op onszelf

Dat Verstappen maar liefst 2,7 seconden sneller was op dezelfde bandensoort, daar ligt Russell of zijn team volgens hem niet van wakker. Mercedes is namelijk totaal niet bezig met de andere teams en de nadruk ligt niet op performance.

"De focus ligt op het maken van zoveel mogelijk kilometers en niet per se op het vinden van de best mogelijke sweet spot van de auto. Over het algemeen voelt de W15 fijner aan dan de auto van vorig jaar."

"We weten echter dat het niet om het gevoel draait, maar om snelheid. Toch ging het vandaag om kennis opdoen en niet om het jagen op zo veel mogelijk snelheid."

"Deze test focussen we ons op onszelf. Pas volgende week zullen we zien hoe we het doen ten opzichte van de anderen. Het was een positieve dag en ik kijk er naar uit om vrijdag wederom in de auto te zitten."

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China