Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verklaart zwaar tegenvallende kwalificatie Russell

George Russell kwam in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore niet verder dan de elfde plaats en miste dus Q3. Het is ongebruikelijk voor Mercedes, maar teambaas Toto Wolff legt uit wat er aan de hand was.

Al eerder in het weekend op het stratencircuit ging het niet helemaal lekker bij George Russell. De Mercedes-coureur kreeg een probleem met zijn bolide, wat volgens teambaas Toto Wolff ook in de kwalificatie terugkeerde. Russell kwam uiteindelijk niet verder dan de elfde plaats in de kwalificatie en zal dus vanuit het middenveld moeten starten, terwijl teamgenoot Lewis Hamilton op de tweede startrij staat. Wolff noemt het probleem dat in de eerste vrije training ook al optrad als de boosdoener. "Dat probleem kwam opnieuw voor en had te maken met de torque . Russell zei dat het voelde alsof je in de bochten nog 10% gas geeft en dat dat je door de bocht duwt", legt hij uit aan onder andere RacingNews365. "Op een natte baan is het niet handig om als het ware altijd wat gas te geven."

Mercedes kan ander probleem nog niet verklaren

In de kwalificatie had Russell naar eigen zeggen ook last van een ander probleem. De Mercedes-coureur vermoedt dat het te maken heeft met de remmen, maar zeker weten kan hij dat niet. Ook Wolff tast nog in het duister. "Het is een ongeïdentificeerd remprobleem waar hij het over had. We hebben het nog niet teruggezien." "Het was in ieder geval de auto die hem in de steek liet", weet de Oostenrijker wel. Ondanks een matig kwalificatieresultaat verwacht Wolff nog wel dat Russell naar voren kan komen in Singapore. De Mercedes-bolide komt namelijk beter uit de verf op het stratencircuit, zoals te zien is bij Hamilton. Hij start de GP van Singapore vanaf de derde plaats.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"