Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

'Mercedes verlaat de Formule 1 eerder dan Ferrari'

Racing Point-kopstuk Otmar Szafnauer houdt vast aan een budgetplafond van 145 miljoen dollar. Een verdere verlaging zou volgens de Amerikaan desastreus kunnen zijn voor de Formule 1, omdat er dan mogelijk topteams afhaken. "Niet Ferrari, maar Mercedes bedoel ik dan. Dan zijn we nog verder van huis."

De Formule 1 is nog altijd aan het soebatten over het vast te stellen budgetplafond. Enkele kleinere teams willen zelfs gaan naar een limiet van 90 miljoen op jaarbasis. In een gesprek met Auto Motor und Sport geeft Racing Points Otmar Szafnauer aan dat dit wat hem betreft een brug te ver is. Hij kan goed leven met de voorgestelde limiet van 145 miljoen dollar. "We moeten naar beide kanten kijken. Met 145 miljoen kun je een kleine stap zetten richting de kleine teams. Maar we moeten ook rekening houden met de belangen van de grote spelers."

De Amerikaan denkt dan niet zozeer aan Ferrari, dat vorige week min of meer dreigde de sport te verlaten. Szafnauer neemt de dreigementen uit Maranello niet serieus. "Ferrari zal altijd blijven. Ze hebben niets anders. Ik zou me meer zorgen maken over teams als Mercedes. Als we naar een budgetplafond van 100 miljoen gaan en daardoor een groot team verliezen, winnen we niets."

Szafnauer ziet een verlaging naar 130 miljoen ook niet als zaligmakend, met het oog op de verwachte inflatie. "Als we het budgetplafond vijf jaar lang op 145 miljoen laten staan, komt de inflatie uit op 130 miljoen. Elk jaar betekent twee procent een verlies aan koopkracht van 15 miljoen. De inflatie is slechts één procent , het zou nog steeds 7,5 miljoen minder zijn."

Szafnauer spreekt bij dit alles ongetwijfeld ook in zijn eigen straatje, nu Racing Point in 2021 wordt omgedoopt tot Aston Martin en als fabrieksteam verder gaat, met aan het roer de kapitaalkrachtige Lawrence Stroll.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"