Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verlangt naar oranjefeest op Zandvoort: "Een geweldige F1-viering"

De tweede seizoenshelft staat op het punt van beginnen. Ook Toto Wolff, teambaas van Mercedes, kan niet wachten om weer aan de slag te gaan. En wat is dan een betere plek om dat te doen dan Zandvoort? Hij heeft er zin in!

De eerste seizoenshelft was voor Mercedes nog geen groot succes. Op een podiumplek hier en daar na werden er geen races gewonnen en men kwam al vroeg tot de conclusie dat niet 2023 maar 2024 het jaar moest gaan worden. Na een pauze van twee weken komt het Formule 1-feestje dit weekend weer op gang in Zandvoort. Toto Wolff heeft er in ieder geval zin in. "Het is goed om weer terug aan het werk te gaan. De zomerstop is belangrijk voor iedereen en zorgt voor wat welverdiende dagen vrij, maar we zijn racers en houden van de spanning van competitie." Natuurlijk wil Mercedes maximaal presteren de komende tien races, maar in het achterhoofd is men vooral bezig met 2024. "We keren weer opgeladen en klaar terug voor de tweede seizoenshelft. Er is nog veel om voor te strijden en we zullen niet stilstaan. We gaan hard pushen in de strijd voor de tweede plek in het constructeurskampioenschap." "Verder zullen we de ontwikkeling in aanloop naar 2024 opvoeren. Dat zijn uitdagingen waar we zin in hebben en waar we dit weekend aan zullen beginnen."

Formule 1-viering

En waar kan je na een paar F1-loze weken beter racen dan op het prachtige Circuit Zandvoort? Wolff is het daar helemaal mee eens. "Zandvoort is een fantastische plek om het seizoen weer voort te zetten. Het is een uitdagend circuit met een old-school gevoel, kombochten en hogesnelheidsstukken door de duinen." Niet alleen het circuit, maar alles daaromheen bevalt Wolff wel. Hij looft de enthousiaste Nederlanders. "Er hangt altijd een geweldige sfeer vanwege de gepassioneerde Nederlandse fans. Het is altijd een geweldige viering van onze sport en ik ben er zeker van dat het dit jaar niet anders zal zijn. Ik heb er zin in."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel