Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verliest langdurige partner, maar maakt zich geen zorgen

Mercedes heeft afscheid genomen van een sponsor waarmee het al jaren geleden in zee ging, maar maakt zich geen zorgen over de toekomst.

Nu we kortgeleden een nieuw kalenderjaar in zijn gegaan, zijn er ook verschillende contracten afgelopen. Niet alleen lopen contracten van coureurs als Valtteri Bottas bij Mercedes en Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi bij Alfa Romeo officieel af, ook sponsorcontracten eindigen vaak aan het einde van het jaar. Bij Mercedes is Epson verdwenen van de lijst met sponsoren. Het Japanse elektronicabedrijf en de renstal hebben hun contract, dat ze in 2015 aangingen, niet verlengd. Ook Bose, het audiomerk, dat we misschien nog herkennen van de woedeuitbarsting van Toto Wolff in Saoedi-Arabië, is van de lijst verdwenen.

1468161740147867648

Sorry @Bose pic.twitter.com/1Go0R1WytJ — Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) December 7, 2021

Mercedes financieel heel erg gezond

Bij Mercedes maakt men zich echter absoluut geen zorgen over de vertrekkende sponsor(en). Integendeel. Alles ziet er rooskleurig uit. RacingNews365 heeft begrepen dat er nog gesprekken lopen met Bose over een verlenging van het partnerschap. In 2021 kwamen er bovendien meer sponsoren bij dan dat er weggingen, waardoor Mercedes er in ieder geval commercieel gesproken warmpjes bij zit.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi