Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Stoffel Vandoorne

Mercedes verliest na De Vries ook Vandoorne aan ander Formule 1-team

Stoffel Vandoorne zal volgend seizoen de rol van reserve- en testcoureur vervullen bij het team van Aston Martin.

Vandoorne
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Huidig Mercedes-testcoureur en Formule E-kampioen Stoffel Vandoorne zal volgend seizoen de test- en reservecoureur zijn van het team van Aston Martin. Dit betekent dus dat hij de Duitse renstal zal verlaten, net als Nyck de Vries, die aan het einde van dit seizoen naar AlphaTauri gaat voor een fulltime F1-zitje.

De Belg zal F2-kampioen Felipe Drugovich vergezellen, die ook werkzaam zal zijn in het simulatie- en ontwikkelingsprogramma van Aston Martin. Vandoorne zal zijn werkzaamheden voor het Britse team combineren met het komende Formule E-seizoen, waar hij voor het team van DS Penske zal rijden.

Vandoorne blij

De 30-jarige coureur kan niet wachten om bij Aston Martin aan de slag te gaan. "Het is ongelooflijk enerverend om een rol als reservecoureur in de Formule 1 te vervullen en ik ben blij dat ik dat bij het Aston Martin Aramco Cognizant Formule 1 team kan doen. Ik heb met veel interesse gevolgd hoe het team zich heeft ontwikkeld en operationeel heeft uitgebreid en ik weet hoe ongelooflijk motiverend het is om op elk gebied vooruitgang te boeken."

"Om samen met Fernando, die ik al ken uit mijn Formule 1-carrière, en Lance, de auto van volgend jaar te ontwikkelen en te verbeteren zal een geweldige klus zijn, Ik kijk echt uit naar de uitdaging en de beloning om op Silverstone met de hele organisatie samen te werken."

Vandoorne reed in 2016 (een race), 2017 en 2018 in de Formule 1 voor McLaren, waar hij de teamgenoot was van Fernando Alonso. De Belg kwam tot 41 races, waarna hij werd vervangen door Lando Norris.

Aston Martin: "Stoffel heeft alles wat we nodig hebben"

Teambaas Mike Krack van Aston Martin ziet in Vandoorne de ideale persoon voor de baan, zo laat hij bij de aankondiging weten. "Stoffel heeft alle capaciteiten die we nodig hebben voor deze nieuwe rol binnen het team: hij is snel, analytisch, werkt hard en is een fantastische teamspeler. Hij zal aan de zijde van onze andere testcoureur Felipe Drugovich perfect passen binnen onze organisatie."

"Het hele team is enorm gemotiveerd op weg naar volgend jaar en het aantrekken van Stoffel, naast Fernando, Lance en Felipe, geeft onze fantastische line-up meer diepte. Stoffel zal een significante rol gaan vervullen en we vertrouwen erop dat hij hard zal samen werken met het team en de engineers om onze prestaties in 2023 en daarna te kunnen verbeteren", aldus de teambaas.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

10 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"