Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verliest na De Vries ook Vandoorne aan ander Formule 1-team

Stoffel Vandoorne zal volgend seizoen de rol van reserve- en testcoureur vervullen bij het team van Aston Martin.

Huidig Mercedes-testcoureur en Formule E-kampioen Stoffel Vandoorne zalvolgend seizoen de test- en reservecoureur zijn van het team van AstonMartin. Dit betekent dus dat hij de Duitse renstal zal verlaten, net als Nyck de Vries, die aan het einde van dit seizoen naar AlphaTauri gaat voor een fulltime F1-zitje. DeBelg zal F2-kampioen Felipe Drugovich vergezellen, die ook werkzaam zalzijn in het simulatie- en ontwikkelingsprogramma van Aston Martin. Vandoorne zalzijn werkzaamheden voor het Britse team combineren met het komende Formule E-seizoen,waar hij voor het team van DS Penske zal rijden.

Vandoorne blij

De30-jarige coureur kan niet wachten om bij Aston Martin aan de slag te gaan."Het is ongelooflijk enerverend om een rol als reservecoureur in deFormule 1 te vervullen en ik ben blij dat ik dat bij het Aston Martin AramcoCognizant Formule 1 team kan doen. Ik heb met veel interesse gevolgd hoe hetteam zich heeft ontwikkeld en operationeel heeft uitgebreid en ik weet hoeongelooflijk motiverend het is om op elk gebied vooruitgang te boeken." "Om samenmet Fernando, die ik al ken uit mijn Formule 1-carrière, en Lance, de autovan volgend jaar te ontwikkelen en te verbeteren zal een geweldige klus zijn,Ik kijk echt uit naar de uitdaging en de beloning om op Silverstone met de heleorganisatie samen te werken." Vandoorne reed in 2016 (een race), 2017 en 2018 in de Formule 1 voor McLaren, waar hij de teamgenoot was van Fernando Alonso. De Belg kwam tot 41 races, waarna hij werd vervangen door Lando Norris.

Aston Martin: "Stoffel heeft alles wat we nodig hebben"

Teambaas Mike Krack van Aston Martin ziet in Vandoorne de ideale persoon voor de baan, zo laat hij bij de aankondiging weten. "Stoffel heeft alle capaciteiten die we nodig hebben voor deze nieuwe rol binnen het team: hij is snel, analytisch, werkt hard en is een fantastische teamspeler. Hij zal aan de zijde van onze andere testcoureur Felipe Drugovich perfect passen binnen onze organisatie." "Het hele team is enorm gemotiveerd op weg naar volgend jaar en het aantrekken van Stoffel, naast Fernando, Lance en Felipe, geeft onze fantastische line-up meer diepte. Stoffel zal een significante rol gaan vervullen en we vertrouwen erop dat hij hard zal samen werken met het team en de engineers om onze prestaties in 2023 en daarna te kunnen verbeteren", aldus de teambaas.

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco