Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Mercedes vermoedt alternatieve strategie voor Ferrari in GP Bahrein

Waar het team van Mercedes domineerde tijdens het openingsweekend van het Formule 1-seizoen 2019 in Australië, daar had rivaal Ferrari duidelijk de beste kaarten op de openingsdag in Bahrein. Mercedes-baas Toto Wolff was onder de indruk van het tempo dat Ferrari kon overleggen en vermoedt een alternatieve strategie voor in de race.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Wolffs coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas moesten ruim zes tienden van een seconden toegeven ten opzichte van Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc, het laatstgenoemde tweetal reed bovendien twee runs op een nieuw setje softs - iets wat zeer ongebruikelijk is voor tijdens een tweede vrije training.

"Voor wat betreft onze prestaties ben ik tevreden, we hebben het prima gedaan", laat Wolff weten bij Sky Sports. "Ik weet echter niet wat Ferrari heeft gedaan. Dit is duidelijk een andere verhouding dan dat we zagen in Melbourne, ze waren erg sterk. Het is ongebruikelijk om twee kwalificatiestints af te werken - wellicht heeft dat te maken met de strategie die zij gaan gebruiken tijdens de wedstrijd op zondag", denkt de Oostenrijker hardop na.

Waar de eerste vrije training in de middaguren werd gehouden, waardoor de rijders en de teams te maken kregen met de zinderende woestijnhitte, was het pas om 18.00 uur tijd voor de tweede vrije training. De temperatuurverschillen waren zodoende gigantisch. "Dat is erg vervelend voor wat betreft het vergaren van data. De baantemperatuur was in de avondsessie liefst twintig graden lager! Weet dat wij elke graad verschil merken. Het is in Bahrein daarom erg lastig om een goede set-up te bepalen."

Ten slotte richt Wolff zich nog even op de Ferrari's. "We zijn verrast door hun tactiek van vandaag, door tweemaal op een nieuw setje softs naar buiten te gaan. Het kan daadwerkelijk iets zeggen over hun plannen voor op zondag."

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet