Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verrast na eerste testdag: "Alles verliep heel normaal"

Mercedes reed weliswaar niet zoveel ronden als Red Bull of Ferrari, het kampioensteam is tevreden over de score na afloop van de eerste testdag. Tegelijkertijd was men verrast dat iedereen zo veel ronden af wist te leggen.

Net als de negen andere teams kon Mercedes deze woensdag voor het eerst echt meters maken met haar nieuwe wagen. George Russell zat in de ochtend achter het stuur, terwijl Lewis Hamilton in de middag de honneurs waarnam. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van Mercedes, blikt terug op een volgens hem geslaagde testdag. Hij was verrast door de vele kilometers die zijn team, maar ook de rest af heeft gelegd. "We hebben veel werk verricht deze woensdag. Beide coureurs hebben hun eerste indruk gekregen van de eerste W13 en aan ons doorgegeven." "Al met al ging verliep alles verrassend genoeg heel normaal, maar als we kijken naar de rest van de teams, dan zien we dat de betrouwbaarheid over het algemeen hoog is en bijna iedereen zonder problemen zijn programma afwerkt."

Mercedes boekt progressie

Mercedes heeft het er maar druk mee, om haar programma in slechts zes testdagen tijd af te werken. Een uitdaging, oordeelt Shovlin, al is hij na de eerste dag al goedgemutst over de stappen die zijn team heeft gezet door het harde werk van Russell en Hamilton. "We hebben echt veel werk dat we in zes wintertestdagen moeten proppen als je ziet hoe verschillend de auto's en regels zijn vergeleken met vorig jaar. Ondanks dat hebben we al goede progressie geboekt en begrijpen we de aerodynamica en de banden al wat beter, terwijl we ook bijna 600 kilometer hebben afgelegd." "Wat betreft de rondetijden is het nog te vroeg om te zien waar iedereen staat. We hebben ook nog wat plooien glad te strijken als het aankomt om de balans en de performance voordat we echt gaan kijken naar het neerzetten van goede rondetijden. Toch houden we een goede smaak over aan vandaag en kijken we er naar uit om op donderdag nieuwe progressie te boeken", aldus Shov , wiens coureurs de vierde en vijfde tijd neerzetten tijdens de eerste testdag.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"