Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes versterkt team met voormalig F1-coureur

Voormalig Formule 1-coureur Jerome D'Ambrosio krijgt een nieuwe rol binnen Mercedes, zo werd bekend nadat hij onlangs samen met Toto Wolff werd gespot tijdens de testdagen.

Mercedes heeft de voormalige Formule 1-coureur Jerome D'Ambrosio aangekondigd voor een nieuwe rol binnen het team. De Belgische coureur zal de nieuwe rol als Driver Development Director op zich nemen bij Mercedes. In het F1-seizoen van 2011 reed hij voor Virgin Racing en een jaar later verreed hij nog een race voor Lotus. Later kwam hij vijf seizoenen uit in de Formule E. D'Ambrosio bleef na het racen ook plakken in de elektrische tegenhanger van de F1, waar hij managementfuncties vervulde bij Venturi. In 2021 werd hij daar teambaas, tot aan het moment dat het team omgedoopt werd tot Maserati. De 37-jarige Belg werd tijdens de wintertests al gespot bij Mercedes, waardoor er al werd gespeculeerd over een mogelijke rol binnen het F1-team. Het team liet toentertijd nog weten dat hij er alleen was om een kijkje te nemen.

De 'Marko van Mercedes'

Mercedes heeft er nu echter voor gekozen om de meervoudig Formule E-racewinnaar een vaste functie te geven, zo bevestigt het team aan RacingNews365 . In zijn nieuwe rol neemt hij deels de verantwoordelijkheden over van de vertrokken James Vowles. D'Ambrosio zal de ontwikkelingen van de Mercedes-junioren in de gaten blijven houden en ondersteunt de jonge talenten bij het beklimmen van de autosportladder. Hiermee heeft hij een soortgelijke rol als Helmut Marko, die bij de Red Bull-junioren met de scepter zwaait. D'Ambrosio zal samenwerken met de huidige Driver Development Advisor van Mercedes, Gwen Lagrue.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden