Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes veruit het snelst op banden voor Monaco

Na het Grand Prix-weekend op het Circuit de Barcelona-Catalunya ging niet iedereen meteen terug huiswaarts. Dinsdag 14 en woensdag 15 mei is het circuit namelijk het decor van de tweede en laatste testtweedaagse van het Formule 1-seizoen. Mercedes was daarin opvallend de snelste, met een bijzondere reden.

Het team van Mercedes richtte zich op de eerste testdag op het verzamelen van data over hun aerodynamica. Valtteri Bottas mocht plaatsnemen in de Mercedes-bolide en deed dat niet onverdienstelijk. De Fin reed tijdens de eerste testdag welgeteld 131 rondjes over het Spaanse circuit, waar hij met een 1:15:511 de met afstand snelste tijd van de dag liet noteren. Kanttekening daarbij is wel dat hij dit rondje reed op de zachtste en dus snelste bandensoort, de C5 - die ingezet wordt tijdens de aanstaande Grand Prix van Monaco. Ferrari-coureur Charles Leclerc testte verschillende nieuwe Ferrari-updates en gaf in zijn rode bolide ruim 1.4 seconden toe op Bottas. Hij reed zijn snelste ronde echter op de hardere C2-band. De Monegask schoof net als Bottas met 131 ronden op de teller aan voor het avondeten. Red Bull ging vol vertrouwen de testdagen in, nadat het team tijdens de GP van Spanje de tweede podiumplek van het seizoen wist te bemachtigen. De focus bij de Oostenrijkse renstal op de verdere ontwikkeling van de RB15. Pierre Gasly noteerde op de C3-banden de vijfde tijd van de dag, maar keek tevreden terug op zijn 118 rondjes in de Red Bull-bolide. Voor Formule 2- en Alfa Romeo-testcoureur Callumm Ilott verliep de eerste testdag minder succesvol. De 20-jarige coureur, die deel uitmaakt van de Ferrari driver academy parkeerde zijn bolide na slechts 41 ronden in de muur. Op die manier kwam de eerste testdag van Alfa Romeo tot een vroeg einde. Op testdag twee komen alle teams opnieuw in actie op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Voor Red Bull zit Dan Ticktum in de wagen, voor Mercedes heeft de steenrijke Rus Nikita Mazepin in de bolide plaatsgenomen en voor Ferrari mag Antonio Fuoco het testtoneel betreden.

1128336809916870656

And that’s the end of #F1testing for today @Circuitcat_eng 🏁. Here’s everything you need to know. More of the same from 09.00 tomorrow. See you there!👇 pic.twitter.com/0WhwZdH19f — Pirelli Motorsport (@pirellisport) 14 mei 2019

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'