Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes vervangt chassis Hamilton na grote schade door crash

Lewis Hamilton zal de tweede vrije training voorafgaand aan de sprintrace in Oostenrijk aanvangen met een nieuw chassis voor zijn Mercedes W13.

In de slotfase van de kwalificatie voor de Oostenrijkse Grand Prix was het Lewis Hamilton die voor een rode vlag zorgde toen hij op hoge snelheid de controle over zijn bolide verloor en hard in de muur terecht kwam. De schade was aanzienlijk. Vooral de voor- en rechterkant van zijn bolide kregen het zwaar te verduren. Dusdanig zwaar, dat Mercedes ervoor heeft gekozen om een nieuw chassis te monteren bij de zevenvoudig kampioen. Het levert hem overigens geen straf op.

Veel schade

Het is nog de vraag hoe het er voor staat met de versnellingsbak van de Brit, wiens teamgenoot George Russell ook in de bandenstapels eindigde op vrijdagmiddag. Bij hem is het ook nog niet zeker of de versnellingsbak is gewisseld, maar wel is duidelijk dat zijn achtervleugel vervangen moet worden. Al met al was het een prijzige vrijdag voor Mercedes. Het positieve voor het team is dat het pas de eerste keer is dit seizoen dat er veel schade wordt gereden door de coureurs. Toto Wolff vat het samen. "Er was veel schade, twee vloeren, een achtervleugel. Het leek er in de garage echt op alsof iemand een Lego-autootje had laten vallen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"