Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verwacht veel meer concurrentie tijdens nieuwe Formule 1 seizoen

Vier seizoenen op rij stond er geen maat op het F1-team van Mercedes. Alle acht de wereldtitels werden gewonnen door de Duitse renstal. In 2017 wist Ferrari lange tijd bij te blijven, maar moest het alsnog afhaken.

Veel Formule 1 fans dromen van een F1-seizoen waarin het verloop van de races veel minder voorspelbaar is. Mercedes domineerde vier seizoenen lang en de concurrentie mocht vaak alleen de kruimels oprapen. In 2017 liet Ferrari zien dat Mercedes niet onverslaanbaar is en Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht meer concurrentie. Vanzelfsprekend zijn Red Bull en Ferrari de grootste uitdagers. " Vorig jaar verraste Ferrari ons. Hun auto was direct vanaf de start erg snel. Dit jaar zijn de reglementen veel stabieler, waardoor we meer concurrentie verwachten." " Ik denk dat de fans zich op mogen maken voor een mooie strijd."

De concurrentie komt volgens Wolff daarbij niet alleen van Ferrari en Red Bull, zo laat hij aan Auto Motor und Sport weten. " De regels zijn stabiel, het verschil in motorvermogen wordt steeds kleiner en ik denk dat andere teams dichterbij komen. Bijvoorbeeld McLaren dat nu met de Renault-motor rijdt. Renault zelf heeft veel ontwikkelingsmiddelen en faciliteiten en boekt goede progressie." " Force India verrast met regelmaat en heeft met Perez en Ocon een prachtig onderling teamduel. Het team van Williams weet ook met regelmaat te verrassen. Ik verwacht dit seizoen een gevecht met meer teams voor de topposities."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi