© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes verwacht veel meer concurrentie tijdens nieuwe Formule 1 seizoen

03 feb. 2018 13:52 Ruud Dimmers 0 reacties
Vier seizoenen op rij stond er geen maat op het F1-team van Mercedes. Alle acht de wereldtitels werden gewonnen door de Duitse renstal. In 2017 wist Ferrari lange tijd bij te blijven, maar moest het alsnog afhaken.

Kunnen Red Bull of Ferrari einde maken aan dominantie Mercedes?

Veel Formule 1 fans dromen van een F1-seizoen waarin het verloop van de races veel minder voorspelbaar is. Mercedes domineerde vier seizoenen lang en de concurrentie mocht vaak alleen de kruimels oprapen.

In 2017 liet Ferrari zien dat Mercedes niet onverslaanbaar is en Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht meer concurrentie. Vanzelfsprekend zijn Red Bull en Ferrari de grootste uitdagers. 

"Vorig jaar verraste Ferrari ons. Hun auto was direct vanaf de start erg snel. Dit jaar zijn de reglementen veel stabieler, waardoor we meer concurrentie verwachten."

"Ik denk dat de fans zich op mogen maken voor een mooie strijd."

De concurrentie komt volgens Wolff daarbij niet alleen van Ferrari en Red Bull, zo laat hij aan Auto Motor und Sport weten.

"De regels zijn stabiel, het verschil in motorvermogen wordt steeds kleiner en ik denk dat andere teams dichterbij komen. Bijvoorbeeld McLaren dat nu met de Renault-motor rijdt. Renault zelf heeft veel ontwikkelingsmiddelen en faciliteiten en boekt goede progressie."

"Force India verrast met regelmaat en heeft met Perez en Ocon een prachtig onderling teamduel. Het team van Williams weet ook met regelmaat te verrassen. Ik verwacht dit seizoen een gevecht met meer teams voor de topposities."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen