Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes vestigt hoop op upgradepakket voor GP Groot-Brittannië

Mercedes heeft nog altijd een achterstand op topteams Red Bull en Ferrari, maar tijdens het Grand Prix-weekend van Groot-Brittannië hoopt de renstal op verbetering door een nieuw upgradepakket.

Het Formule 1-seizoen van Mercedes gaat nog niet zoals gehoopt, al wordt er langzaam progressie geboekt met de W13 van Lewis Hamilton en George Russell. In Canada finishten de Mercedes-coureurs op de derde en vierde plaats, maar dicht bij Ferrari en Red Bull komen ze - ondanks gelijkwaardige race pace in Montreal - nog niet echt. In Silverstone moet volgens Toto Wolff progressie worden geboekt. Het team neemt een upgradepakket mee voor een van de belangrijkere races van de Duitse renstal. "De fans zijn zo gepassioneerd hier en weten zo veel. Ook is het ons lokale evenement, met Brackley en Brixworth in de buurt", aldus de Mercedes-teambaas, die upgrades belooft.

Wolff: 'Ons doel is het gat met Red Bull en Ferrari te dichten'

"We weten dat de twee topteams een voordeel hebben, maar ons doel is om het gat te dichten. Silverstone is altijd goed geweest voor ons in het verleden en we hebben wat verbeteringen die eraan zitten te komen. Ook is het een wat vloeiender circuit. We mikken op een nieuwe stap voorwaarts", voorspelt Wolff. Het Grand Prix-weekend van Groot-Brittannië vindt dit weekend van 1 tot en met 3 juli plaats op het welbekende Silverstone. De kwalificatie wordt om 16:00 uur Nederlandse tijd verreden op zaterdag en op zondag wordt, eveneens om 16:00 uur, de race verreden.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China