Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes vond Nederlaag tegen Max Verstappen bitter

De Formule 1 GP van Maleisië leek na de kwalificatie uit te draaien op een makkelijke race voor Mercedes en Lewis Hamilton. Toen Kimi Raikkonen ook nog eens niet van start kon gaan leek het een makkelijke middag te worden. Niets bleek minder waar.

Max Verstappen domineerde in zijn Red Bull de GP van Maleisië. Iets dat pijn deed bij concurrent Mercedes. Voor het eerst dit seizoen wist Red Bull een race op eigen kracht te winnen. De inhaalactie van Verstappen op Hamilton was daarbij extra pijnlijk. Teambaas Toto Wolff merkt dat het team van Mercedes dit jaar niet zo dominant is als de andere jaren. Het leert echter van haar fouten en van nederlagen. " We begrijpen nu steeds beter waarom onze auto soms wisselvallig presteert. De laatste races hebben we het geleerde in de praktijk kunnen brengen, maar tevens gebruiken we de nieuwe informatie voor volgend seizoen." " De nederlaag in Maleisië smaakte bitter en liet wederom zien dat je het meest leert van je moeilijke dagen. Dat zijn de dagen waarop je de basis legt voor toekomstige successen.

Lewis Hamilton heeft inmiddels de titel voor het grijpen en ook het team van Mercedes kan de wereldtitel bij de constructeurs nauwelijks meer ontgaan. Desondanks blijft Wolff voorzichtig, ondanks een voorsprong van 59 punten voor Hamilton. " Er zijn nog vier races te gaan, waarin nog 100 punten te verdienen zijn. We benaderen iedere race voorzichtig en moeten in Amerika alle mogelijk punten pakken."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract