Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes voorspelt doldwaze kwalificatie: "Zes coureurs met kans op pole"

Wie pakt de poleposition in Brazilië en de bijbehorende eerste startplek voor de GP op Interlagos? Zes mannen maken volgens Mercedes kans.

De eerste vrije training voor de Braziliaanse Grand Prix was razend spannend. Dit weekend hebben de teams en de coureurs slechts een uur de tijd om hun auto's goed afgesteld krijgen alvorens de wagens in parc fermé gaan en er weinig tot niets meer veranderd mag worden. Tijdens het sprintraceweekend kan er namelijk alleen voorafgaand aan de kwalificatie op vrijdag aan de afstelling van de auto worden gesleuteld. Mercedes-kopstuk Andrew Shovlin legt uit wat het betekent voor de teams. "Het is lastig. Normaal heb je drie uur om de auto uit te vogelen voordat het er echt om draait, maar nu moet je al het voorbereidende werk in een uurtje training persen", aldus de Brit. "Iedereen zal na afloop kijken hoe het is gegaan, maar er blijven veel verschillende gedachten over de banden die men later in het weekend wil gebruiken. Je moet in principe een groot deel van de lange runs afwerken en ook snelle ronden, zodat je beslissingen kan nemen over de set-up."

Gevecht tussen drie teams

Shovlin zag een spannende eerste training en voorspelt dat ook zijn team, dat een kleine achterstand had op Red Bull en Ferrari, mee kan strijden om de pole. Het belooft dan ook een spannende kwalificatie te worden. "Met onze bolide zien we dat het goed gaat als we met maximale downforce rijden. Dan hebben we het over circuits als Zandvoort, Singapore, op dat soort banen gaan we vaak goed." "We hadden niet verwacht dat we hier in Brazilië zo competitief zouden kunnen zijn als in Mexico, maar als we kijken naar de eerste vrije training, dan hebben er zes coureurs kans op de pole of de eerste startrij. Het zit dus dicht op elkaar", aldus de Brit.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden