Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes voorspelt voordeel Red Bull in GP Spanje: "Genoeg om ons zorgen over te maken"

De volgende stop op de Formule 1-kalender is de Grand Prix van Spanje, amper zeven dagen na de overwinning van Lewis Hamilton in Portugal. Mercedes dicht het Red Bull van Max Verstappen aldaar een klein voordeel toe en helemaal zorgeloos is men nooit.

Verstappen Hamilton Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Sterker nog, op weg naar Barcelona voor de Grand Prix van Spanje aldaar is er voor Mercedes genoeg om enige zorgen over te hebben, zo claimt Mercedes-hoofdengineer Andrew Shovlin in gesprek met onder andere RacingNews365.

"Op onze lijst staan genoeg zaken waar we ons zorgen om moeten maken", zo trapt hij zijn vooruitblik op de race af: "Het zal er behoorlijk warm worden en het asfalt is daar nu dermate agressief dat het voor een hoge slijtage van de banden zorgt."

En als het warmer wordt, is dat in het voordeel van Red Bull en in het nadeel van Mercedes. De bolides van Red Bull gedijen beter onder warmere omstandigheden. Niet voor niets was Shovlin blij dat het in Imola en Portugal relatief fris was, al bracht dat ook unieke uitdagingen met zich mee.

"Die laatste twee races was het lastig om de banden op temperatuut te krijgen, terwijl we in Bahrein (warme openingsrace van het jaar, red.) voortdurend met oververhitting van de banden kampten. Dat maakte dat dat circuit ons niet zo lag en dat we ons daar met name zorgen over maken in Spanje."

Echter, nog altijd kan het kwartje twee kanten op vallen, in Spanje, maar ook in alle Grands Prix die daar op volgen: "We zullen in grote lijnen hetzelfde beeld blijven zien. Het zal onmogelijk zijn om de favoriet aan te wijzen voor de kwalificatie, net zoals het onmogelijk zal zijn de favoriet aan te wijzen voor de race."

"Het zal wederom dicht op elkaar zitten en dat is iets waar we aan gewend raken. Het hele jaar zal ongeveer datzelfde beeld laten zien en dat is iets waar we van moeten genieten. Daar moeten we niet te gestrest over raken, want het wordt een lang en zwaar jaar."

Ook interessant:

Natuurlijk hebben we het over de foutjes van Max Verstappen, de verfoeide track limits in Portugal en natuurlijk blikken we vooruit op de Grand Prix van Spanje. Genoeg om over te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Mental Theo.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen