Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes voorziet grote uitdaging in Miami: "Dat vraagt andere dingen van de auto"

Mercedes kende tijdens in China een weekend met twee gezichten. Een goede sprintrace, maar een matige zondag liet het team opnieuw met flink wat vraagtekens achter. Wel kijkt technisch directeur James Allison uit naar opnieuw een sprintrace, ditmaal in Miami.

Russell sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De nieuwe regels omtrent sprintraces en parc fermé werden met gejuich ontvangen in de paddock. Tijdens het weekend in China lieten verschillende teams zien dat je hierdoor uitstekend je auto sneller kunt maken na afloop van de sprintrace. Het is echter ook mogelijk om compleet de plank mis te slaan, iets wat Mercedes liet zien. Na een uitstekend resultaat in de sprintrace, Lewis Hamilton werd tweede, paste de Duitse renstal de afstelling drastisch aan. Dit bleek een verkeerde zet en beide Mercedes-coureurs kwamen er zowel in de kwalificatie als tijdens de race niet aan te pas.

Technische directeur van Mercedes, James Allison, zegt dat het team geleerd heeft van deze fout. "Elk weekend leer je weer nieuwe dingen. Formule 1 is voornamelijk een race om te leren en ook al heb je een fabriek met vele mogelijkheden of een hoop slimme mensen in dienst, je leert het meest over de auto wanneer deze op het circuit rijdt." Allison voorziet wel een grote uitdaging voor de volgende race in Miami. "We komen vanuit China, wat een circuit is dat enorm zwaar is voor de voorbanden en gaan nu richting Miami, wat juist heel zwaar is voor de achterbanden. Dat gaat andere dingen vragen van de auto."

Waar Allison wel blij mee is, is het feit dat in Miami er opnieuw een sprintrace op het programma staat. "We gaan opnieuw een sprintweekend in, waar we erg naar uitkijken. We hebben geleerd van het weekend in China en weten nu dat, als je ambitieus wil zijn, wees dan ambitieus in de sprintrace en stel het dan bij voor de hoofdrace", vertelt Allison.

Mercedes zal in Miami met haar eerste grote updatepakket van het seizoen komen. Allison hoopt dat deze updates ervoor zullen zorgen dat zijn team weer naar voren kan kijken. "Hopelijk zullen de lessen van China, in combinatie met de updates die we meebrengen, in Miami een wezenlijke verandering teweeg brengen. Vooral in de kwalificatie zit het veld enorm dicht op elkaar en soms kunnen een paar tienden al een groot verschil maken. We kijken er naar uit om te zien hoe dat zich gaat ontwikkelen"

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez