Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes vreest FIA-onderzoek niet: "Onze auto is volkomen legaal"

Mercedes baarde opzien tijdens de wintertest in Barcelona. Lewis Hamilton bediende door het stuur naar zich toe te trekken of juist van zich af te duwen de stand van de voorwielen, met name op het rechte stuk. Mercedes twijfelt niet aan de legaliteit.

Hamilton barca1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Tijdens de persconferentie van Mercedes-kopstuk en James Allison en diens stercoureur Lewis Hamilton ging het natuurlijk maar over één ding: De truc van Mercedes waar iedereen in de F1-paddock over spreekt. Mercedes zelf wil er niet teveel over kwijt, maar vertrouwt erop dat de FIA het team toe zal staan het te blijven gebruiken.

"We hebben het er al een tijdje over met de FIA, dus ik maak me geen zorgen over de legaliteit van ons systeem. De regels zijn duidelijk over wat wel en niet is toegestaan met het stuurwiel en volgens ons voldoen we aan alle regels", zo liet Allison ten overstaan van RacingNews365 weten.

Vragen over het hoe en waarom van het nieuwe systeem wimpelt Allison subtiel af: "Ik heb weinig toe te voegen aan datgene wat jullie al op de televisie hebben kunnen zien. Maar ja, het klopt dat we een nieuw systeem hebben dat we zelf DAS noemen."

"Het voegt een dimensie toe aan het stuurwiel voor onze coureurs en wij geloven dat we er gedurende het seizoen baat bij kunnen hebben. Waarom we het systeem gebruiken en hoe we het inzetten, dat houden we natuurlijk graag voor onszelf."

Lewis Hamilton is zo mogelijk nog minder scheutig met het delen van informatie over DAS: "Ik heb er nog maar één ochtend mee gereden, dus er valt nog niet veel over te zeggen. Het gaat erom dat we het systeem goed leren doorgronden en qua veiligheid waren er vandaag in ieder geval geen issues. Ik vind het voor mezelf vooral heel mooi om te zien dat Mercedes gretig blijft en op deze manier blijf innoveren."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen