Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes vreest ijzersterk Ferrari in GP Groot-Brittannië

Mercedes pakte met Lewis Hamilton de poleposition voor de Britse Grand Prix, maar Ferrari gaf maar heel weinig toe op de wereldkampioen. De verschillen zijn zo klein dat Mercedes-kopstukken Toto Wolff en Niki Lauda er niet gerust op zijn.

Mercedes-teambaas Toto Wolff vreest vooral bij de start de scharlakenrode bolides: "Het wordt voor Lewis Hamilton zeer lastig zijn leidende positie te behouden met twee Ferrari's die hem in zijn nek hijgen", aldus Wolff in gesprek met het Oostenrijke ORF. "We hebben van Ferrari gezien dat ze daar heel snel en goed kunnen starten", zo roept Wolff de start van de Oostenrijkse GP in herinnering, daar waar Kimi Raikkonen direct zijn Ferrari tussen de beide Mercedessen prikte. Tel daar de hoge topsnelheid van Ferrari bij op en de angst voor Ferrari is gerechtvaardigd.

Ook Mercedes-adviseur Niki Lauda vreest in gesprek met Sky Sports F1 dat een vijfde opeenvolgende overwinning op Silverstone geen simpel ABC-tje wordt voor Lewis Hamilton: "Hij heeft in de kwalificatie echt een waanzinnige ronde gereden om die poleposition te pakken en alsnog waren de verschillen heel erg klein. Het baart me echt zorgen hoe dicht Ferrari op ons zit. Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen zijn erg snel op de rechte stukken, maar zeker ook in de snelle bochten. Ze zitten ons echt op de hielen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi