Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes vreest ijzersterk Red Bull in 2020

Zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas voelt de hete adem van Red Bull in zijn nek. De Mercedes-coureurs hebben gemerkt dat het team van Max Verstappen en Alexander Albon grote stappen heeft gemaakt gedurende het 2019-seizoen.

Mercedes was in het eerste deel van het afgelopen seizoen uiterst dominant. De eerste acht races was het team haast onverslaanbaar en ging er raceweekend in, raceweekend uit met de overwinning vandoor. In Oostenrijk wist Max Verstappen de dominantie van het Duitse team na negen races eindelijk een halt toe te roepen. Toch kwamen er daarna nog zeven overwinningen bij voor Mercedes, maar de complete dominantie die het in de eerste seizoenshelft vertoonde, zagen we niet meer terug. Dat merkte ook Valtteri Bottas op, die Red Bull de afgelopen maanden met rasse schreden dichterbij zag komen, zo vertelt hij tegen onder meer RacingNews365 . "Het zit momenteel heel dicht op elkaar", zo stelt de Fin na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi vast. "De coureurs van de andere teams zitten ons op de hielen. De laatste periode strijdt zowel Red Bull als Ferrari ook steevast mee om de race-overwinning." "Het belooft daarom volgend jaar een zeer interessant seizoen te worden. Zeker Red Bull heeft de tweede seizoenshelft grote stappen gemaakt en ook Honda timmert hard aan de weg. Het team is altijd al goed geweest als het aankomt op de ontwikkeling van de wagen gedurende een seizoen." "Zeker aangezien de regels in 2020 nauwelijks veranderen, wordt het bijzonder interessant om te zien hoe de verhoudingen aan het begin van het volgende seizoen zullen liggen en hoe Red Bull ervoor zal staan. Hopelijk kunnen wij bij Mercedes tijdens de winter wederom grote stappen zetten en het volgende seizoen voortvarend beginnen", aldus een realistische Bottas. Tekst gaat verder onder de foto .

Niet alleen Bottas ziet de opmars van Red Bull met lede ogen aan. Ook zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is de vooruitgang van de concurrent opgevallen. Ondanks zijn elf overwinningen is hij er niet gerust op dat hij dat kunstje in 2020 namens Mercedes zomaar kan herhalen. "Aan het einde van het jaar was Red Bull heel snel. Zowel in Brazilië als in Abu Dhabi deden ze vooraan mee. Dit jaar zijn ze het seizoen niet bijzonder sterk begonnen, maar dat kan komend jaar denk ik zomaar anders zijn", zo weet de Brit maar al te goed. "Ik heb echt geen idee hoe de verhoudingen aan het begin van het volgende seizoen zullen zijn, maar voor Mercedes is zaak om met alle scenario's rekening te houden en ons voornamelijk op onszelf te focussen, en nog niet te veel druk maken over wat Red Bull en Ferrari doen", aldus de koelbloedige Hamilton. Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China