© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes waarschuwt concurrentie: 'We hebben de 'diva' onder controle'

04 nov. 2017 17:30 Rik Alkema 1 reacties
Hoewel het team uiteindelijk vrij gemakkelijk de vierde constructeurstitel op rij veroverde met de Mercedes W08, ging dat vooral in de eerste seizoenshelft niet vanzelf. Mercedes kreeg de auto tijdens sommige wedstrijden niet 'aan het werk' en de Mercedes W08 werd door Lewis Hamilton en Toto Wolff dan ook omgedoopt tot de 'diva'.

Mercedes snapt auto nu een stuk beter

Tijdens sommige weekenden kreeg Mercedes, vooral in het begin van het seizoen, de wagen niet onder controle. Op de ene baan was de auto supersnel en ongenaakbaar, op andere circuits lukte dat niet en was de snelheid, voor Mercedes begrippen, ver te zoeken.

Teambaas Toto Wolff genoot dan ook van de 'mooie' momenten, maar wil graag af van de 'slechte eigenschappen'.

"Volgend jaar willen we alleen de goede eigenschappen van onze diva behouden. De slechte eigenschappen willen we graag weg laten", blikt Wolff vooruit op volgend seizoen.

"Uiteindelijk hadden we gewoon de snelste wagen met de snelste coureurs, maar niet tijdens elke wedstrijd", vervolgt Wolff.

Voor volgend seizoen waarschuwt Wolff de concurrentie alvast. Mercedes zal er alles aan doen om de 'diva' onder controle te krijgen en elke wedstrijd te domineren.

"We snappen nu waarom we het lastig hadden tijdens sommigen wedstrijden. We moeten alleen nog uitzoeken hoe we dat kunnen gaan verbeteren volgend seizoen."

"Daarin zullen we doorgaan tot we de onderste steen boven hebben", aldus Wolff.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen