Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes waarschuwt concurrentie: 'We hebben de 'diva' onder controle'

Hoewel het team uiteindelijk vrij gemakkelijk de vierde constructeurstitel op rij veroverde met de Mercedes W08, ging dat vooral in de eerste seizoenshelft niet vanzelf. Mercedes kreeg de auto tijdens sommige wedstrijden niet 'aan het werk' en de Mercedes W08 werd door Lewis Hamilton en Toto Wolff dan ook omgedoopt tot de 'diva'.

Tijdens sommige weekenden kreeg Mercedes, vooral in het begin van het seizoen, de wagen niet onder controle. Op de ene baan was de auto supersnel en ongenaakbaar, op andere circuits lukte dat niet en was de snelheid, voor Mercedes begrippen, ver te zoeken. Teambaas Toto Wolff genoot dan ook van de 'mooie' momenten, maar wil graag af van de 'slechte eigenschappen'. "Volgend jaar willen we alleen de goede eigenschappen van onze diva behouden. De slechte eigenschappen willen we graag weg laten" , blikt Wolff vooruit op volgend seizoen.

"Uiteindelijk hadden we gewoon de snelste wagen met de snelste coureurs, maar niet tijdens elke wedstrijd" , vervolgt Wolff. Voor volgend seizoen waarschuwt Wolff de concurrentie alvast. Mercedes zal er alles aan doen om de 'diva' onder controle te krijgen en elke wedstrijd te domineren. "We snappen nu waarom we het lastig hadden tijdens sommigen wedstrijden. We moeten alleen nog uitzoeken hoe we dat kunnen gaan verbeteren volgend seizoen." "Daarin zullen we doorgaan tot we de onderste steen boven hebben" , aldus Wolff.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst