Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes waarschuwt Red Bull voor kwalificatie: "Hebben nog meer achter de hand"

Lewis Hamilton begint het Grand Prix-weekend in Brazilië met een handicap, want hij weet dat hij de race op zondag zal beginnen met een gridstraf van vijf plaatsen. Na de eerste training was hij echter wel de snelste, wat Mercedes goede hoop geeft voor de kwalificatie. Toto Wolff waarschuwt dat zijn team zelfs nog meer pace achter de hand heeft.

Lewis Hamilton klaagde aan het begin van de eerste training in Brazilië steen en been over zijn bolide. Later ging het echter beter en uiteindelijk klokte hij zelfs de snelste tijd, op zo'n 0,4 seconden voor Max Verstappen. Toot Wolff verklaart in gesprek met Sky Sports wat er mis ging aan het begin van de training. "Ik denk dat we verkeerd zijn begonnen in de eerste training. De Red Bulls hebben aan het einde van de training niet gereden, maar we hebben nog meer performance over, waarvan we weten dat we het nog achter de hand hebben." "Lewis vond dat de auto wat stijf was in sommige bochten en dat deze bleef stuiteren, waardoor hij veel last had van onderstuur in bocht een en vier. Dat is daar niet handig."

Belangrijkste eerste ronde

Omdat Hamilton straf heeft zal hij op zondag plekken goed moeten maken. Direct na de start is daar de beste kans voor. Toto Wolff weet dat maar al te goed. "Het worden een paar belangrijke eerste bochten. We hebben een goede snelheid op de rechte stukken, dus dat zorgt voor wat potentieel, maar we waren liever vooraan begonnen. Op die manier hadden we meteen met hen kunnen racen, in plaats van dat we andere coureurs zoals McLaren in moeten halen." Gemakkelijk wordt het niet, want Bottas, die in Mexico in hetzelfde schuitje zat, wist zich geen weg naar voren te banen. "In Mexico zagen we dat we het daar lastig mee hadden. Ze hebben een geweldige motor, haha, maar dat hielp ons niet."

Red Bull minder snel dan ze lijken

Afgelopen weekend verpletterde Red Bull nog Mercedes, maar volgens Wolff was dat allemaal een beetje een vertekend beeld. "In Mexico was het een beetje een vertekend beeld. Red Bull heeft een geweldig high downforce pakket. In Monaco en Mexico waren ze fantastisch. In Hongarije konden ze de wagen niet balanceren, waardoor ze wat verder naar achter stonden." De Mercedes-teambaas denkt dat Mercedes weer terug kan slaan en men is nog altijd tot op het bot gemotiveerd omdat daadwerkelijk te doen. "Op het moment dat we met minder downforce kunnen rijden, hopelijk de komende races, dan zijn we weer terug competitief." "We hebben veel gesprekken gehad de laatste dagen en geven elkaar veel motivatie. Niemand van ons geeft op, geen haar op ons hoofd dat daar aan denkt. Integendeel, we weigeren op te geven."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi