Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes waarschuwt voor misleidende vrijdagsessies

Toto Wolff is ondanks een sterke vrijdag op zijn hoede voor de titelconcurrenten bij Red Bull. De Mercedes-teambaas weet als geen ander dat de vrije trainingen een vertekend beeld kunnen schetsen.

In beide vrije trainingen op de vrijdag was Lewis Hamilton sneller dan Max Verstappen. De Mercedes-coureur sloot de sessies af als de snelste coureur, maar Toto Wolff zegt niet gelijk de betere partij te zijn op het Jeddah Corniche Circuit. "Zoiets is erg lastig om nu al vast te stellen", zo trapt hij af in gesprek met RacingNews365. "De vrijdagen kunnen vaak nogal misleidend zijn. Je weet niet wat voor motorstanden de teams gebruiken en doorgaans zien we grote stappen voorwaarts van vrijdag naar zaterdag, zowel bij ons als bij de concurrenten." Wolff sluit dan ook zeker niet uit dat de mannen van Red Bull nog sterk voor de dag gaan komen tijdens de kwalificatie.

Wolff voorzichtig optimistisch in Jeddah

Volgens de Mercedes-teambaas moet men er niet 'uitbundig' van uitgaan dat het erg goed gaat bij de Duitse renstal. "Maar we maken ons ook niet te veel zorgen. We moeten gewoon doorgaan met ons werk en hopen dat de auto zo goed is als hij doorgaans kan zijn." Mercedes staat nog nipt voor in het constructeurskampioenschap, maar staat met Lewis Hamilton ondertussen op de tweede plaats in het WK der coureurs. Volgens Wolff moet elk weekend verlopen zoals de GP's van Brazilië en Qatar om het seizoen af te sluiten met beide kampioenschappen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"