Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes wacht met opvolger Hamilton: "Dat hangt ook van Verstappen af"

Ook voor Mercedes kwam de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari als een verrassing. Het geeft het team uit Brackley wel de mogelijkheid om zich goed te oriënteren voor 2025. Volgens Toto Wolff zal het team dan ook geen overhaaste beslissingen nemen over wie er volgend jaar in de Mercedes zit.

Wolff Bahrain Testing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het tweede stoeltje bij Mercedes. Het is misschien wel het meest gewilde plekje momenteel in de Formule 1. Verschillende coureurs werden al genoemd als mogelijke opvolger van Lewis Hamilton, maar vooral de naam van Max Verstappen wordt veelvuldig genoemd. De Nederlander, die officieel nog tot en met 2028 onder contract staat bij Red Bull, is dan ook de eerste keuze volgens teambaas Toto Wolff.

"Hij is onze eerste keuze, kijkend naar het niveau waarop hij momenteel acteert. Maar ik wil niemand uitvlakken," aldus de Oostenrijkse teambaas van Mercedes tegenover Fox Sports Australia. "Er zijn meerdere opties. We hebben een jong talent klaarstaan, maar ik wil niet teveel druk op hem leggen. Het ziet er positief voor hem uit, maar ik wil niet dat hij te snel de Formule 1 in gaat," aldus Wolff, die hint op Formule 2 coureur Andrea Kimi Antonelli. Ook meer ervaren coureurs zoals Alonso en Sainz zijn interessant voor Mercedes: "Fernando en Carlos zijn ook interessant. Ze zijn allebei erg goed, wat de beslissing niet makkelijker maakt."

Ondanks alle geruchten, gaat het team de tijd nemen om een nieuwe coureur binnen te halen, aldus Toto Wolff. "Ik wil echt de tijd nemen. Wij hebben als enige van de topteams een plek beschikbaar, tenzij Max besluit te vertrekken bij Red Bull, dan zal er bij ons niets meer beschikbaar zijn," vertelt Wolff. Op de vraag wanneer de Oostenrijker duidelijkheid denkt te kunnen geven is Wolff duidelijk: "Waarschijnlijk pas richting de zomer. We gaan sowieso de komende weken of maanden nog geen beslissing nemen. We willen goed de tijd nemen om alle opties te monitoren."

Mercedes familie

George Russell is al zeker dat hij in 2025 nog voor Mercedes rijdt. Volgens Toto Wolff is er ook geen discussie mogelijk, met betrekking tot Russell's rol in het team: "Hij blijft hoe dan ook bij ons. George is al zo lang onderdeel van de Mercedes-familie en dat is een van de redenen waarom deze samenwerking zo goed werkt. We zoeken dus echt alleen iemand om naast hem plaats te nemen."

Wordt Verstappen dan ook onderdeel van die Mercedes familie? Volgens Wolff is die optie al eens eerder besproken: "Ik ken Max al sinds zijn Formule 3-tijd. Ook heb ik een uitstekende relatie met zijn vader Jos, waardoor ik ze destijds heb uitgenodigd voor een gesprek bij mij thuis. Hier hebben we besproken wat wij voor zijn carrière konden betekenen. Dat was voornamelijk eerst Formule 2 en daarna door naar de Formule 1. Red Bull had ze echter al een plek bij Toro Rosso beloofd, iets wat ik niet kon overtreffen."

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China