Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Mercedes wacht 'moeilijk gevecht' na mislukte sprintkwalificatie

Mercedes moest toekijken hoe de directe concurrentie beter kwalificeerde voor de sprintrace in Miami dan dat zij deden. Het team start de sprintrace vanaf P11 en P12.

Russell Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een enkele vrije training moesten de mannen van de Formule 1 al kwalificeren voor de sprintrace van de Grand Prix van Miami. Dit bleek een teleurstellende dag voor de Mercedes-coureurs: Zowel Lewis Hamilton als George Russell wisten niet het laatste deel van de sprintkwalificatie te halen en kwamen niet verder dan een P11 en een P12.

Een teleurstellend resultaat, aangezien twee teams mét Mercedes-motoren (McLaren en Aston Martin) wel binnen de top 10 wisten te kwalificeren. Voor de camera van F1TV probeert Russell het teleurstellende resultaat van de vrijdag te verklaren: "Ik weet het eerlijk gezegd niet zo zeker (waar het aan ligt, red.). In de training voelde de zachte band erg goed aan op onze auto, het tempo was goed. Op de medium konden we gewoon niet de juiste balans vinden."

De timing in SQ2 was niet goed. "Ik zat aan de verkeerde kant. Het was krap en we hadden niet zo dicht bij de cut-off moeten zitten. We moeten doorwerken en verbeteringen aanbrengen voor de kwalificatie."

Upgrades

Russell werd vervolgens gevraagd naar zijn mening over de laatste updates van Mercedes. Het team heeft, net als vele andere teams op de grid, wijzigingen toegebracht aan de bolide. Dit betreft o.a. een nieuwe vloer en een nieuwe voorvleugel. Hij is overtuigd dat dit gaat helpen bij de sprintrace: "Ik twijfel er niet aan dat we in de sprintrace vooruitgang kunnen boeken.

Maar de concurrentie staat ook niet stil. "Iedereen heeft updates meegenomen naar deze race. McLaren heeft een grote upgrade meegenomen, Aston (Martin, red.) had iets. We zitten een beetje in hetzelfde schuitje als iedereen, maar vandaag werkte het gewoon niet voor ons."

"We moeten proberen onze kwalificatieproblemen op te lossen. Het is altijd moeilijk om te vechten met de auto's voor ons als we achteraan beginnen."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"