Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'We gaan bloednerveus richting Monaco'

Mercedes staat komend weekend aan de start van misschien wel het moeilijkste weekend van het jaar. Vorig jaar ging het team in Monaco voor geen meter, wat voor de nodige zenuwen in het nieuwe jaar zorgt.

"We zijn bloednerveus" , zo geeft Mercedes-teambaas Toto Wolff vooruitblikkend op het Grand Prix-weekend in Monaco toe. "We hebben de laatste jaren gezien dat sommige circuits ons goed liggen en sommige ook helemaal niet. Vorig jaar presteerden we ondermaats in Monaco met onze 'diva', de W08. De nieuwe W09 is lang niet zo'n diva, maar het zal alsnog niet makkelijk worden." Vorig jaar werd Valtteri Bottas vierde en Lewis Hamilton zevende. Een dramatisch resultaat voor het team dat de Formule 1 de laatste jaren domineerde. Wolff betwijfelt of het dit jaar anders gaat zijn. "We weten eigenlijk niet hoe het komt dat onze auto zo matig presteert in Monaco. Dat hebben we nog niet weten te achterhalen."

Beide Mercedes-rijders zien niet Mercedes, maar Red Bull dann ook als de grote favoriet in de straten van het prinsdom. "Daniel Ricciardo was in de laatste sector in Barcelona, daar waar je veel downforce nodig hebt, erg snel. Dat zullen ze in Monaco dus ook zijn" , zo laat Lewis Hamilton optekenen. "Ik denk dat Red Bull heel sterk gaat zijn, maar Ferrari stond vorig jaar op poleposition, dus het wordt bepaald niet makkelijk voor ons" , aldus Valtteri Bottas.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'