© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Mercedes: "We gaan het bijzonder lastig krijgen met Ferrari"

27 aug. 2018 07:00 René Oudman 1 reacties

Sinds enkele maanden is Ferrari de bovenliggende partij in de Formule 1. Het Italiaanse team heeft een sterke bolide, die bovendien beschikt over een steengoede motor. De technisch directeur van Mercedes, James Allison, zag de grote rivaal in België met de zege aan de haal gaan. De Brit verwacht een lastig seizoensslot tegemoet te gaan.

Terugkijkend op de Grand Prix van België concludeert Allison dat zijn rijders, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, niet veel meer hadden kunnen uitrichten. De Brit en de Fin kwamen als tweede en vierde over de eindstreep.

"We kunnen er niet omheen draaien, we zijn op Spa gewoonweg geklopt door het team wat sneller was dan ons", meldt Allison. "Ze hadden de macht om hun voorsprong uit te bouwen, op beide compounds. Het was teleurstellend, zeker na de goede kwalificatie en de pace die we dachten te hebben op een droge baan. Dat tempo konden we niet overleggen. Beide rijders hebben het echter goed gedaan, zowel Lewis als Valtteri kon niets meer uitrichten met deze wagen. We zullen in het verdere verloop van dit seizoen een behoorlijke kluif hebben aan Ferrari."

In de strijd om het rijderskampioenschap staat Hamilton op de eerste plaats, de Brit heeft zeventien punten meer dan naaste rivaal Sebastian Vettel. Door het uitvallen van Kimi Raikkonen is Mercedes enkele punten uitgelopen op Ferrari, de Duitse stal beschikt na het Belgische treffen over een voorsprong van vijftien punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen