Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: "We gaan het bijzonder lastig krijgen met Ferrari"

Sinds enkele maanden is Ferrari de bovenliggende partij in de Formule 1. Het Italiaanse team heeft een sterke bolide, die bovendien beschikt over een steengoede motor. De technisch directeur van Mercedes, James Allison, zag de grote rivaal in België met de zege aan de haal gaan. De Brit verwacht een lastig seizoensslot tegemoet te gaan.

Terugkijkend op de Grand Prix van België concludeert Allison dat zijn rijders, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, niet veel meer hadden kunnen uitrichten. De Brit en de Fin kwamen als tweede en vierde over de eindstreep.

"We kunnen er niet omheen draaien, we zijn op Spa gewoonweg geklopt door het team wat sneller was dan ons", meldt Allison. "Ze hadden de macht om hun voorsprong uit te bouwen, op beide compounds. Het was teleurstellend, zeker na de goede kwalificatie en de pace die we dachten te hebben op een droge baan. Dat tempo konden we niet overleggen. Beide rijders hebben het echter goed gedaan, zowel Lewis als Valtteri kon niets meer uitrichten met deze wagen. We zullen in het verdere verloop van dit seizoen een behoorlijke kluif hebben aan Ferrari." In de strijd om het rijderskampioenschap staat Hamilton op de eerste plaats, de Brit heeft zeventien punten meer dan naaste rivaal Sebastian Vettel. Door het uitvallen van Kimi Raikkonen is Mercedes enkele punten uitgelopen op Ferrari, de Duitse stal beschikt na het Belgische treffen over een voorsprong van vijftien punten.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'