Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'We hebben een speciale kwalificatiemodus op de motor'

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft duidelijkheid gegeven omtrent de discussie over het gebruik van een kwalificatiemodus door Hamilton. De Brit verbeterde in de laatste run van de kwalificatie voor de GP van Australië zijn tijd met bijna één volle seconde.

Het leek een ongekend spannende kwalificatie te worden. Met nog enkele minuten te gaan stonden Vettel, Hamilton en Verstappen binnen één tiende van elkaar. Lewis Hamilton nam vervolgens afstand en was liefst zeven tienden sneller dan de rest van het veld. Na afloop ontkende Hamilton dat hij met een kwalificatiemodus reed. Binnen Mercedes wordt ook de term 'partymodus' gebruikt. Gedurende enkele ronden kunnen Bottas en Hamilton het vermogen van hun motor vol open draaien, wat goed is voor een tijdwinst van drie tot vier tienden per ronde. Teambaas Toto Wolff geeft uitleg over alle commotie: "We hebben een 'partymodus' op onze motor zitten." " Lewis reed tijdens Q3 met deze kwalificatiemodus. We hebben deze geactiveerd in het laatste deel van de kwalificatie. Er was echter geen verschil tussen zijn eerste en tweede run in Q3 qua motorvermogen."

Wolff wijt de verbetering van de rondetijd van Hamilton dan ook niet aan de motor, maar aan zijn coureur. "Technisch was er niets anders, maar Lewis reed een fantastische ronde. Alles kwam bij elkaar en hij reed op de limiet. Het was Lewis zijn verdienste dat het gat zo groot was. Hij vond de grip en alle viel op zijn plaats. Er was alleen geen sprake van een andere modus."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"