Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes: "We hebben geen sterke punten ten opzichte van Red Bull"

Hoewel Mercedes de eerste slag heeft geslagen met de overwinning van Lewis Hamilton in Bahrein, moet het flink aan de bak. Trackside Engineering Director Andrew Shovlin ziet louter sterke punten bij Red Bull.

Hamilton Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes kende een matig begin van het raceweekend tijdens de Grand Prix van Bahrein, maar sloot geweldig af. De strategie zat mee, Lewis Hamilton reed een sterke race en het had een beetje geluk dat Max Verstappen zijn gewonnen plek moest terug geven aan Hamilton vanwege tracklimits in bocht vier.

Dat Red Bull er dit seizoen enorm sterk uitziet, lijkt duidelijk. Trackside Engineering Director van Mercedes Andrew Shovlin legt tegenover media waaronder RacingNews365 uit wat het verschil is ten opzichte van de afgelopen jaren.

"We hebben veel jaren gehad waarin we konden vertrouwen op onze topsnelheid op het rechte stuk, of hoge snelheid in de bochten of het aaneenkoppelen van bochten. Maar als je het hier bekijkt, hebben we nergens tijd op ze gewonnen" legt hij uit.

In de kwalificatie was Red Bul al helemaal heer en meester, constateerde ook Shovlin. "Er waren een paar bochten waar ze ons in de kwalificatie echt te grazen hebben genomen: de hoge snelheid en ook bocht 9/10, daar waren ze erg sterk."

"En dat is eigenlijk het belangrijkste", zegt Shovlin. "In de kwalificatie zitten we in onze beste bochten op hun tempo en in de andere bochten zijn zij sneller. We hebben dus een snellere auto nodig, zo simpel is dat."

De conclusie? "We hebben niet echt sterke punten ten opzichte van hen."

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1