Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: "We vertrouwden ons eigen tempo niet"

Mercedes stond vanaf de eerste vrije training van het Formule 1-seizoen 2019 te kijken van het tempo dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas konden rijden, benadrukt een zeer blije technisch directeur James Allison.

"Het wordt nooit lekkerder dan dit in de autosport. Het is al geweldig om een dubbelslag te behalen en dan ook nog het punt voor de snelste rondetijd!", jubelt Allison na afloop van de eerste Grand Prix van het seizoen, die Bottas op zijn naam wist te schrijven voor de regerend wereldkampioen op P2.

Allison vervolgt: "Het voelt vooral zo goed omdat we dit echt niet verwachtten. We kwamen hier naartoe in de veronderstelling dat we het heel zwaar zouden krijgen tegen de snelste auto (de Ferrari, red.) in de wintertests. Maar gelukkig waren ze zowaar van meet af aan competitief. Dat konden we het hele weekend niet geloven. Maar we konden de cijfers vertrouwen, want de zondag is precies verlopen als onze veelbelovende vrijdag had voorspeld. Wat een geweldig gevoel. Dat betekent niets voor de volgende race maar het is een goed begin." De technisch directeur geeft ook nogmaals aan waarom de Finse Mercedes-coureur de race wist te winnen. "Valtteri heeft foutloos gereden om zijn critici van repliek te zien en eraan te herinneren hoe goed hij is. Lewis had een slechte start en moest helaas omgaan met schade aan de bodemplaat van zijn auto. Maar het was hoe dan ook een sterke race, dus we gaan met een goed gevoel naar de volgende."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen