© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Mercedes: "We vertrouwden ons eigen tempo niet"

17 mrt. 13:00 Joe van Burik 1 reacties
Mercedes stond vanaf de eerste vrije training van het Formule 1-seizoen 2019 te kijken van het tempo dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas konden rijden, benadrukt een zeer blije technisch directeur James Allison.

"Het wordt nooit lekkerder dan dit in de autosport. Het is al geweldig om een dubbelslag te behalen en dan ook nog het punt voor de snelste rondetijd!", jubelt Allison na afloop van de eerste Grand Prix van het seizoen, die Bottas op zijn naam wist te schrijven voor de regerend wereldkampioen op P2.

Allison vervolgt: "Het voelt vooral zo goed omdat we dit echt niet verwachtten. We kwamen hier naartoe in de veronderstelling dat we het heel zwaar zouden krijgen tegen de snelste auto (de Ferrari, red.) in de wintertests. Maar gelukkig waren ze zowaar van meet af aan competitief. Dat konden we het hele weekend niet geloven. Maar we konden de cijfers vertrouwen, want de zondag is precies verlopen als onze veelbelovende vrijdag had voorspeld. Wat een geweldig gevoel. Dat betekent niets voor de volgende race maar het is een goed begin."

De technisch directeur geeft ook nogmaals aan waarom de Finse Mercedes-coureur de race wist te winnen.

"Valtteri heeft foutloos gereden om zijn critici van repliek te zien en eraan te herinneren hoe goed hij is. Lewis had een slechte start en moest helaas omgaan met schade aan de bodemplaat van zijn auto. Maar het was hoe dan ook een sterke race, dus we gaan met een goed gevoel naar de volgende."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen