Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'We willen flink scoren de komende drie weken'

Mercedes grijpt de zogenaamde 'triple header' van de komende drie weken aan als kans om in korte tijd heel veel punten te scoren. Dat is nodig om Mercedes het tij te keren na een moeizamere periode.

Daarvoor moet het echter wel beter gaan dan in Canada, waar Valtteri Bottas tweede werd en waar Lewis Hamilton genoegen moest nemen met slechts de vijfde plaats. Met de geüpgradede Mercedes-motor beschikt Mercedes in ieder geval over de nodige extra pk's. Daarnaast zegt teambaas Toto Wolff inmiddels te weten waar het misging in Canada: "We hebben het weekend uitgebreid geëvalueerd en begrijpen inmiddels waarom het daar niet beter ging. Dat neemt echter niet weg dat we daar hele kostbare punten hebben laten liggen."

De Grand Prix van Frankrijk wordt met Paul Ricard op redelijk onbekend terrein gereden, wat de teams voor nog onbekende uitdagingen stelt. Het doet echter niets af aan de ambities voor de volgende drie races die in drie opeenvolgende weekenden worden verreden. "Alle teams worden met die 'triple header' tot het uiterste gedreven. Dat biedt ons echter ook de kans om in korte tijd heel veel punten te scoren en dat is precies wat we van plan zijn!"

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China