Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes weigert op te geven: "Doel is nog steeds om dit jaar kampioen te worden"

De kans dat Mercedes in 2023 nog mee gaat strijden voor de wereldtitel lijkt na een matige seizoensstart niet heel groot te zijn, maar teambaas Toto Wolff wil niet opgeven. Het doel van dit Formule 1-seizoen blijft onveranderd.

In de eerste drie races van het huidige Formule 1-seizoen scoorde Mercedes 56 punten, waarmee het Duitse topteam de derde plaats in het klassement bezet. Koploper Red Bull heeft ruim het dubbele aantal punten (123) en vooralsnog doet Mercedes dus nog niet écht mee voor de titel. Het team van Lewis Hamilton en George Russell kende net als in 2022 een matige start van het jaar, mede door het concept van de auto dat nog niet ontzettend goed werkt. Toto Wolff weigert echter om op te geven en de doelen voor dit jaar bij te stellen. "Ik wil de doelstellingen niet veranderen", bevestigt hij bij Motorsport Italia . "Ik wil altijd denken dat we hier zijn om te strijden voor het wereldkampioenschap, ook al is dat niet realistisch. We staan nog maar aan het begin van het seizoen en ik wil het team gemotiveerd houden om zo goed mogelijk te presteren. Er staan veel nieuwe updates op de planning. In Imola zullen we het uiterlijk van de auto al veranderen en we gaan zien wat deze stap ons brengt." "Het valt echter niet te ontkennen dat er een team is dat ver voor ons en alle anderen ligt", zo moet Wolff toegeven met het oog op Red Bull. "Daarachter zitten wij, Aston Martin en Ferrari erg dicht op elkaar. Om weer mee te kunnen spelen voor het kampioenschap moeten we twee coureurs verslaan die erg ver voor ons staan, maar we hebben ook nog een strijd om de tweede plaats. Laten we zeggen dat we twee doelen hebben."

Mercedes blij met budgetcap

Het nieuw ingevoerde budgetplafond in de Formule 1 maakt het voor Mercedes misschien wat moeilijker om het gat met Red Bull te dichten, maar volgens Wolff wordt er niet geklaagd. De Oostenrijker is voorstander van de financiële regels. "Uiteindelijk is dit wat we wilden, een financieel duurzaam model." "We wilden tien teams die dichter bij elkaar kunnen komen en daarom zijn er restricties op aerodynamische tests voor de topteams. Dit zijn richtlijnen voor een competitievere grid en vandaag zien we dat één team dat beter heeft gedaan dan anderen", aldus Wolff, opnieuw wijzend naar Red Bull. "Daarnaast heeft ook Aston Martin een gigantische stap voorwaarts gemaakt, puur door goed werk en niet door magie. Er is niet één onderdeel op de auto wat ze zo mysterieus snel maakt. Het is gewoon techniek, een combinatie van alle factoren waardoor ze een competitief pakket hebben." Wolff belooft de fans van Mercedes dat ook zij binnenkort weer meevechten vooraan. "Ik denk dat we alles hebben wat nodig is om weer terug te keren naar de top", zo sluit hij af.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"