Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes werkt in tegenstelling tot Red Bull probleemloze shakedown af

In navolging van Aston Martin, Alfa Romeo, AlphaTauri, Williams, Ferrari en het stiekeme Red Bull heeft ook Mercedes een shakedown afgewerkt met haar nieuwe wagen. In tegenstelling tot Red Bull verliep alles vlekkeloos.

Vrijwel alle teams voeren dit seizoen een shakedown uit met haar nieuwe bolide voorafgaand aan de testdagen. Zo ook Mercedes, dat op vrijdag haar W13 presenteerde aan het publiek en vervolgens meteen het asfalt op ging met de gloednieuwe bolide. Toto Wolff legt uit waarom. "Zoals het woord shakedown doet vermoeden, schudden we de auto gewoon door elkaar om te kijken of hij niet uit elkaar valt. Silverstone is in februari vaak niet de fijnste plek om met een Formule 1-bolide te rijden, maar gelukkig zijn de temperaturen vrij goed. Het regent wel, maar we gaan gewoon kijken of alles goed verloopt."

1494746885227229185

. @LewisHamilton back at the wheel of an @F1 car just feels right. pic.twitter.com/08ydvKwxNf — Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) February 18, 2022

Probleemloze dag

Bij Mercedes was er geen vuiltje aan de lucht, vertelt Wolff na afloop van de shakedown voor de Mercedes-camera. "We hebben de shakedown achter de rug. De auto liep goed en we hebben geen enkel probleem gehad." "De coureurs voelden zich goed en nu moeten we tijdens de testdagen in Barcelona alles voor elkaar krijgen! George heeft het goed gedaan. Hij is niet in de muur geëindigd in deze verraderlijke omstandigheden", grapt hij als de Brit bij hem komt staan.

1494785393329418245

‘Do you like the car?’ When you’re filming Toto’s wrap up film and a special guest crashes the vid! pic.twitter.com/1bT6ATutir — Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) February 18, 2022

Red Bull minder succesvol

Bij Red Bull had men geen vlekkeloze shakedown. De toegestane 100 kilometer werd niet gehaald door wat problemen, zo vernam RacingNews365 . Sergio Perez kon bovendien niet in actie komen, terwijl dit wel de bedoeling was. Reden tot paniek voor Red Bull-fans is er overigens niet, want het is precies waar de shakedown voor bedoeld was. Het team van Verstappen zal er alles aan gaan doen om dezelfde problemen volgende week tijdens de testdagen in Barcelona te voorkomen, zodat men veel kilometers kan maken tijdens de testdagen.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024