Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes werkt 'wanhopig' naar eerste F1-test toe

Met de nieuwe technische reglementen die in 2022 geïntroduceerd worden in de Formule 1 is Mercedes druk geweest met diverse simulaties, waarvan het hoopt dat die kloppen als straks de wintertests beginnen.

Mercedes heeft toegegeven dat men wanhopig toewerkt naar de eerste wintertest in de Formule 1 om te controleren of de vele simulaties correct zijn geweest. Met een breed palet aan nieuwe technische reglementen is er een nieuwe dimensie toegevoegd aan de aftrap van het nieuwe Formule 1-seizoen. Mercedes heeft zoveel mogelijk simulaties uitgevoerd om een beetje te voorspellen hoe de nieuwe auto zich zal gedragen op het circuit, waarbij men verwacht dat de coureurs op enkele nieuwe rijeigenschappen stuiten, ook op het gebied van de motor. "De auto van 2022 is erg, erg anders", vertelt Hywel Thomas, Managing Director van de motorentak van Mercedes in een video van de het Duitse-Britse Formule 1-team. "We weten dat de aerodynamica anders is en met alles wat we hebben gehoord en wat we zelf hebben al hebben gezien, denken we dat de auto bepaalde zaken anders doet en dat de wensen van de coureurs als gevolg daarvan ook anders zullen zijn dan in voorgaande jaren." "We hebben onze simulaties gedaan, we hebben onze berekeningen gedaan en hebben de motor en de manier waarop de motor werkt aangepast. We zullen er klaar voor zijn om te handelen op het moment dat de coureur gas geeft en alles misschien net wat anders werkt."

Wat als de simulaties van Mercedes niet kloppen?

Thomas geeft aan dat het team maar wat nieuwsgierig is om te zien of de simulaties kloppen als van 23 t/m 25 februari de eerste wintertest plaatsvindt in Barcelona. Hoewel ze natuurlijk hopen dat alle waarden kloppen, heeft Mercedes ook al een plan achter de hand voor het geval dat niet zo zou zijn. "Natuurlijk werken we wanhopig toe naar de eerste tests op het circuit om te zien of de simulaties kloppen", aldus Thomas. "Ik hoop dat dat het geval zal zijn. Zo niet, dan zijn we er klaar voor de motor zo aan te passen dat hij precies doet wat de coureur ervan verlangt." Thomas bevestigt dat de nieuwe reglementen voor iedereen enorme uitdagingen met zich meebrengen, maar ook dat Mercedes 'super opgewonden' is om die uitdagingen aan te gaan: "We kijken echt uit naar de start van het seizoen." Mercedes presenteert de nieuwe auto, de W13, op 18 februari.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"