Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes wil Esteban Ocon niet loslaten

De veelbelovende Formule 1-carrière van Esteban Ocon lijkt eind 2018 tot een vroegtijdig einde te komen tenzij Mercedes de jonge Fransman wil laten gaan. Alleen dan zijn teams mogelijk geïnteresseerd in de diensten van Ocon.

Ocon dreigt namelijk het kind van de rekening te worden van de grote stoelendans die door niemand minder dan Daniel Ricciardo is ingezet. Toch is Mercedes niet van plan om het Franse talent te laten gaan.

"Nee, in nog geen miljoen jaar dat we Esteban loslaten. Op een dag rijdt hij in een Mercedes en zal hij races winnen en hopelijk ook wereldtitels. Iedereen ziet dan dat ze fout zaten door hem nu niet als coureur aan te trekken," aldus Mercedes teambaas Wolff tegenover Sky Sports F1. Red Bull's teambaas Christian Horner liet al doorschemeren dat Ocon vanwege zijn banden met Mercedes geen optie is voor Toro Rosso en dat dit ook voor andere teams een bezwaar vormt. Voor Wolff een onbegrijpelijke situatie. "Het is hun probleem als ze willen inleveren op de prestaties door niet de beste coureurs te nemen. Uiteindelijk komt talent altijd bovendrijven."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi