© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes wil terug naar vier motoren per Formule 1-seizoen

11 sep. 2018 14:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes-teambaas Toto Wolff zou graag zien dat Formule 1-teams in de toekomst weer straffeloos over vier motoren per seizoen per rijder mogen beschikken. De vele gridstraffen zijn de Oostenrijker een doorn in het oog.

Voor 2018 werd het maximaal aantal te gebruiken motoren verlaagt van vier naar drie. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff was dat een verkeerde keuze:

"We moeten zien te voorkomen dat er teveel gridstraffen worden uitgedeeld, puur en alleen omdat coureurs niet genoeg motoren aan kunnen spreken. Die straffen zijn natuurlijk niet wat de fans willen zien", aldus Wolff in gesprek met Motorsport-Total.de.

Wolff is niet voor het afschaffen van de gridstraffen voor het aanspreken van een nieuwe motor, maar dus wel voor een versoepeling van de regels, ook al kost een vierde motor nu eenmaal meer geld:

"Als je het gebruik van motoren helemaal vrijgeeft, gaan we werken met kwalificatiemotoren en nemen we naar elke race een nieuw exemplaar mee. Dan rijzen de kosten natuurlijk de pan uit, maar we moeten ons afvragen of het besparen van de extra kosten van één motor opweegt tegen het nadeel van teveel gridstraffen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen