Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes wordt links en rechts ingehaald: "Misschien toch naar het Red Bull-ontwerp kijken"

Waar teams als Aston Martin en nu McLaren flinke winst boeken, blijft Mercedes achter. Het team van Toto Wolff slaagt er maar niet in om de wagen echt veel beter te maken.

Mercedes-teambaas Toto Wolff moet telkens maar weer vragen beantwoorden waarom zijn team niet presteert zoals al jaren verwacht wordt van Mercedes. Dit seizoen pakten Lewis Hamilton en George Russell slechts vijf podiumplekken in de tien races dusver gereden. "Het is raar om te zien hoe het verandert. Lange tijd zou je gezegd hebben dat Aston Martin het tweede team op de grid was. Waarschijnlijk onze grootste uitdager, uiteraard met Ferrari. En dan ineens gooit McLaren zich ertussen", vertelt Wolff aan onder meer RacingNews365 . "Nu hebben beide wagens van McLaren de updates en staan ze tweede en derde op de startgrid. Het lijkt erop dat ze een enorme stap hebben gemaakt in performance." Wolff ziet dat Mercedes achterblijft, ondanks een nieuwe update in Silverstone. "Onze vorm is niet zoals we verwacht hadden. Qua tijden ziet het er niet zo geweldig uit, maar alle updates werkten wel naar behoren. Er waren geen onderdelen waarvan we konden zien dat ze niet presteerden zoals verwacht. Het was uiteindelijk gewoon niet goed genoeg."

Toch nog eens naar Red Bull kijken

Wolff vindt het wel goed om te zien dat verbetering mogelijk is. "Het is bemoedigend dat Aston Martin in vergelijking met vorig jaar flinke happen uit de rondetijden heeft weten te halen. En ook dat tijdens het seizoen McLaren dat nu aan het doen is. Daar moet je je hoed voor afnemen. Voor ons is het een goed voorbeeld van hoe je kunt zien dat je dingen toch om kunt draaien." Over McLaren is Wolff ook duidelijk: "Wat je ziet van de buitenkant, en dat is maar half de informatie, is dat de wagen eruit ziet als een Red Bull. Maar dat maakt niet uit, want alleen de tijden tellen. Dit soort ontwerpen zijn de juiste richting om heen te gaan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen had bodywork lijkend op dat van Red Bull in de windtunnel. Maar bij ons zorgde het niet voor betere resultaten. Maar je moet alles op alles zetten. Misschien moeten we nog eens naar het Red Bull-design kijken, omdat een ander team zo een seconde aan rondetijd heeft gevonden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"