Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes zal gedaanteverwisseling ondergaan na aanstaande breuk met grootste sponsor

Mercedes en de Maleisische oliemaatschappij Petronas zullen vanaf volgend seizoen geen partners meer zijn. In plaats daarvan gaat Mercedes in zee met de Saoedische oliemaatschappij Aramco. Het zal gaan zorgen voor een nieuwe livery.

Hamilton Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Al sinds de terugkeer van Mercedes als fabrieksteam in de Formule 1 was Petronas de trotse en grootste sponsor van de Duitse renstal. Elk jaar investeerde Petronas, wiens naam ook altijd in de Mercedes-teamnaam terugkwam, tientallen miljoenen aan sponsorgeld, maar na twaalf seizoenen zal de Maleisische partij aan de kant worden geschoven, zo heeft RacingNews365 van een zeer betrouwbare bron vernomen.

In plaats daarvan zal Mercedes vanaf 2022 in zee gaan met de Saoedische staatsoliemaatschappij Aramco, dat ook een van de hoofdsponsoren is van de Formule 1 en er mede voor heeft gezorgd dat de sport de komende jaren in het land in het Midden-Oosten zal racen.

De nieuwe samenwerking is mede te verklaren door chemiebedrijf INEOS, dat sinds vorig jaar een derde van de aandelen van het Formule 1-team in handen heeft. Zij investeerden in 2019 namelijk twee miljard dollar in het land in samenwerking met Aramco en Total en zijn samen in het proces om daar een grote fabriek te bouwen.

De breuk betekent dat Mercedes volgend seizoen een nieuwe livery zal krijgen, want al vanaf 2010 waren de groene kleuren van Petronas aanwezig op de Mercedes-bolide. Ook dit jaar zijn de groene Petronas-kleuren te zien op onder andere de voor- en achtervleugel en een kenmerkende streep die aan de zijkant van de auto loopt.

De twee partijen hebben het einde van hun samenwerking nog niet officieel bekendgemaakt, maar zullen dit ergens in de komende maanden doen.

			© Mercedes
	© Mercedes

Ook interessant:

Video: Welke Nederlanders gingen Max Verstappen voor in de Formule 1?

In de ruim zeventig jaar dat het kampioenschap officieel bestaat, leverde Nederland in totaal vijftien Formule 1-coureurs af. Max Verstappen ken je, vader Jos Verstappen natuurlijk ook, maar weet jij ze allemaal te benoemen?

23 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x