Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Mercedes zal ontwikkelingsplannen ondanks Red Bull-zeges niet wijzigen

Mercedes zal ondanks de klappen die het de afgelopen weken heeft moeten incasseren niet panikeren. Alle ontwikkelingsplannen blijven onveranderd, ook al staat het team op achterstand in de strijd om het kampioenschap.

E3 Mq p L Xw Ao Itmk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na vier races leek er geen vuiltje aan de lucht voor Mercedes, dat zowel in Portugal als Spanje domineerde. In Monaco en Azerbeidzjan gooide het team haar voorsprong echter weg, door dramatisch te presteren. Lewis Hamilton kwam er in Monaco niet aan te pas en Valtteri Bottas stelde in Azerbeidzjan teleur. En dat terwijl Red Bull met Max Verstappen en Sergio Perez in totaal twee maal won.

Moet er een schepje bovenop bij Mercedes? Moet het team wat meer aandacht besteden aan de huidige bolide en wat minder aan die van volgend jaar, als de technische reglementen op de schop gaan? Volgens teambaas Toto Wolff zullen die plannen niet veranderen, zo vertelt hij desgevraagd in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Onze plannen voor 2022 hebben we al aangepast en er is geen mogelijkheid om daar op terugkomen. Bovendien gaan we onze strategische beslissingen niet terugdraaien alleen maar omdat we twee tegenvallende raceweekenden hebben gehad", zo benadrukt de Oostenrijker, die inschat dat zijn team in Frankrijk beter voor de dag zal komen.

"We wisten dat de afgelopen twee circuits waarschijnlijk de slechtste waren voor Mercedes. Ik hoop ten zeerste dat die inschatting de juiste is. Laten we maar eens kijken hoe de komende Europese Grands Prix zullen verlopen, maar laat het duidelijk zijn dat het verloop van de afgelopen twee raceweekenden benedenmaats was voor ons. Ze voldeden niet aan de verwachtingen die we vooraf hadden", zo sluit Wolff af.

Bij Red Bull roept Verstappen juist op meer en meer updates op zijn auto aan te brengen, het hele seizoen lang. Het lijkt erop dat zijn team ook bereid is om dat te doen.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend