Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Mercedes zet stappen terug in plaats van vooruit

Het Formule 1-seizoen 2024 is voorlopig nog niet dat van Mercedes. En waar je normaal gesproken verwacht dat het beter gaat in een weekend, zet Mercedes voor de tweede keer op rij juist een stap terug.

Russell Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met slechts een zevende en achtste plek in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië kan Mercedes absoluut niet tevreden zijn. De woorden van George Russell na afloop van de kwalificatie geven ook niet gelijk hoop dat het heel snel beter gaat worden bij de Zilverpijlen.

"Mijn eerste ronde in Q3 op de gebruikte zachte band was heel sterk. Ik voelde me heel sterk dit weekend en met de nieuwe band was ik twee tienden sneller tot en met bocht negen, maar ik verloor de auto in bocht tien. Dat is echt ontzettend jammer. Daarvoor liet ik het ware potentieel van de auto zien, maar we zijn nog steeds op zoek naar de sweet spot", zegt Russell in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Op de donderdag in Bahrein en deze donderdag waren we heel sterk, maar gisteren zetten we weer een stap terug. En in Bahrein overkwam ons hetzelfde. Dus we moeten gewoon proberen uit te vinden waarom dat zo is. We zullen meer over de auto leren en misschien moeten we een betere compromis vinden om op meer downforce te jagen. Maar misschien is de downforce niet wat het verlies met het stuiteren met zich meebrengt", heeft Russell nog de nodige vraagtekens.

"We moeten naar de data kijken. De baan evolueert en je gaat sneller door de bochten heen. De auto komt dichter naar de grond toe en we stuiteren waarschijnlijk meer. En dat was mijn probleem tijdens de kwalificatie, want ik kon niet door de hogesnelheidsbochten komen zonder de grond te raken. Daarom verloor ik de auto in bocht 10. Ik stuurde in, raakte de grond en verloor de bolide. Ik ging die bocht misschien wel 10 kilometer per uur harder in dan ik eerder deed. Het beste is om een evenwicht te vinden", legt de Brit uit.

Wat verwacht Russell dan van de race? "Onze racepace ziet er goed uit, de enige uitdaging is dat het lastig is om op dit circuit in te halen. Ook al heb je drie DRS-zones, je kunt niet echt inhalen. Bovendien is het moeilijker om elkaar te volgen en zal het een makkelijke eenstopper worden. Ik heb er vertrouwen in dat we sneller zijn dan McLaren en Aston Martin. We hebben een goede snelheid op rechte stukken, iets dat we al twee jaar niet hebben kunnen zeggen. Maar ik denk niet dat het eenvoudig zal zijn om naar voren te komen", sluit Russell af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China