Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes zet vol in op komst van Verstappen

Mercedes-teambaas Toto Wolff droomt van de komst van Max Verstappen en zal iedere kans op een sensationele transfer beetpakken.

Wolff phone Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het rommelt al maanden binnen Red Bull en de concurrentie ziet de kans schoon om te proberen stercoureur Max Verstappen los te weken. De Nederlander heeft nog een contract tot en met eind 2028, maar dat contract kent diverse clausules.

Zo kon RacingNews365 eerder al melden dat een van die clausules te maken heeft met het wel of niet aanblijven van Helmut Marko. Deze clausule en een performance clausule omtrent de nieuwe motoren van Red Bull PowerTrains zorgen ervoor dat Toto Wolff de deur bij Mercedes wagenwijd openzet voor Verstappen.

In gesprek met De Telegraaf herhaalde hij nogmaals hardop zijn droom: Verstappen als opvolger van Lewis Hamilton. "Het is een geweldige kans. En een paar maanden geleden had ik niet verwacht dat die kans er überhaupt zou zijn."

"Als vervanger van Lewis denk ik dat er maar een klein groepje coureurs is dat interessant voor ons is. Daar zitten enkele rijders tussen die geen overhaaste beslissingen gaan nemen. Max Verstappen zal ook niet ergens in de komende weken bepalen waar zijn toekomst ligt. Er zijn opties voor coureurs voor de héél korte, maar ook voor de langere termijn. Bij Red Bull is er – laat ik het zo zeggen – een bepaalde situatie ontstaan. Daarom zal Max vermoedelijk ook gaan bekijken hoe die situatie zich ontwikkelt."

Wolff erkent dat er op Verstappen geen maat staat, maar wil hem niet vergelijken met Hamilton: "Ik vind het heel lastig om hen te vergelijken. Ze bevinden zich ook in een andere fase van hun carrière. Als Lewis een goede auto heeft, is hij ongelofelijk sterk. Maar als je naar de laatste twee jaar van Max kijkt, is er niemand die ook maar bij hem in de buurt komt."

In 2021 waren Red Bull en Mercedes in een helse titelstrijd verwikkeld, waarbij het er ook hard aan toe ging in de confrontaties buiten de baan. Wolff haalde zich met regelmaat de woede op de hals van Jos Verstappen en andersom. Volgens de Mercedes-teambaas is die kou uit de lucht.

"Jos en ik hebben dezelfde leeftijd. Ik denk dat we altijd respect voor elkaar hebben gehad en dat we ook dezelfde vorm van humor hebben. Ik denk dat het belangrijkste is dat we allebei niet van bullshit houden. Jos weet meer van racen dan ik, en wat te denken van Max. Misschien weet ik weer wat meer van het runnen van een organisatie."

"Als ik op dat hele jaar terugkijk, is het duidelijk dat ik een aantal fouten heb gemaakt. In de manier waarop ik met enkele zaken omging. Dat kan ik niet meer terugdraaien. Maar Max, Jos en ik hebben erover gepraat en alles is uitgesproken."

De deur bij Mercedes staat wagenwijd open en Wolff heeft geen enkele haast om een snelle keuze te maken omtrent de vervanger voor Hamilton. Zijn signaal is meer dan duidelijk: op Verstappen wil Mercedes wachten.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'