Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes zet zinnen op strijd met Red Bull in Singapore

Mercedes kijkt uit naar de Grand Prix van Singapore komend weekend. De Duitse renstal vermoedt dat de layout van het Marina Bay Street Circuit de W14 goed past en de Zilverpijlen hopen dan ook mee te strijden om het podium.

Mercedes-F1-Red-Bull-Racing-Singapore-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Red Bull Racing het complete seizoen al met kop en schouders boven haar concurrentie uitsteekt, wisselen Ferrari, Mercedes, McLaren en Aston Martin elkaar nagenoeg ieder raceweekend af als best of the rest.

Tijdens de Grand Prix van Italië was Ferrari qua snelheid duidelijk het tweede team, iets dat in Singapore zo maar eens anders kan zijn. In tegenstelling tot Monza, gaat het Marina Bay Street Circuit gepaard met veel neerwaartse druk en mechanische grip. Mercedes-engineer Andrew Shovlin is optimistisch over de kansen van zijn team komend weekend.

"Er is een reden om te denken dat onze auto beter gaat in Singapore, omdat we op een circuit rijden met maximale downforce. Op circuits waar veel downforce belangrijk is - denk aan Barcelona, Boedapest en Zandvoort - werkte de auto goed en kenden we een sterk optreden."

Shovlin vervolgt zijn verhaal: "We hopen wat sneller te zijn en daarmee te kunnen strijden om podiumplaatsen, maar Singapore is een uniek circuit met diverse uitdagingen. Er zijn dit jaar wat aanpassingen gedaan aan de baan layout. Daarnaast is het een zware race voor de banden en is het een hobbelig circuit." De engineer sluit af: "En we rijden natuurlijk in het donker. Genoeg uitdagingen voor ons, maar we zijn optimistisch op het gebied van performance."

Wolff: "Hopen met Lewis snel derde te staan"

Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt in Singapore druk te kunnen zetten op Red Bull, maar houdt beide beneden op de grond. "Zeker gezien het verloop van vorig seizoen moeten we voorzichtig zijn met onze voorspellingen. We kunnen zeggen 'hup, een circuit met veel downforce, we zitten direct achter Red Bull komende week', maar we weten niet of dat zo is."

De Oostenrijker gaat verder: "Ferrari, McLaren, Aston Martin en wij zitten erg dicht bij elkaar. Maar we scoren consistent punten met twee auto's en staan solide tweede in het kampioenschap. We hopen snel derde te staan in het rijderskampioenschap met Lewis en doen er alles aan om maximaal te presteren, kijkend naar de mindere punten van onze auto."

Ook interessant:

Verstappen op zoek naar eerherstel in F1 GP Singapore

Singapore is één van de weinige landen waar Verstappen nog niet wist te winnen. Staat dat te veranderen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zijn stellig met hun antwoorden.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"