Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes zette in op straf Aston Martin na zien videobeelden tijdens race

In plaats van plek 4 (Russell) en 5 (Hamilton) had Mercedes ook zomaar het podium kunnen pakken en had Hamilton een plaatsje kunnen winnen. Als tenminste de tweede tijdstraf voor Fernando Alonso was blijven staan. Mercedes hield er al rekening mee, maar uiteindelijk draaide de FIA de straf voor de Aston Martin-coureur terug.

Het is richting het einde van de race in Saoedi-Arabië als Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton het gat met de voor hen op de derde plek rijdende Fernando Alonso kleiner en kleiner proberen te maken. Niet zonder reden. Het team houdt rekening met een tweede tijdstraf van de Spanjaard waardoor de Britten een sprongetje zouden kunnen maken. "We hadden de videobeelden gezien van de straf die Aston Martin onderging en we zagen dat een van de monteurs contact met de wagen had", legt Mercedes' technische baas Mike Elliott uit. Alonso kreeg 5 seconden tijdstraf voor een verkeerde opstelling bij de start. Deze straf onderging hij bij zijn eerste pitstop. Maar een van de monteurs raakt de wagen met zijn krik, al voor de tijdstraf voorbij was. Elliott: "We wisten niet of het zou leiden tot een straf of niet. We wisten ook niet om wat voor straf het zou gaan. We dachten dat het om tien seconden zou gaan, maar het hadden er ook vijf kunnen zijn. Daarom vroegen we beide coureurs om te 'pushen'. George kwam dicht bij die 5 seconden en Lewis dicht bij 10 seconden achter Fernando. Helaas voor ons besloten de stewards dat er feitelijk geen straf hoefde te worden uitgediend en maakte het voor ons uiteindelijk geen verschil in de uitslag."

Bezwaar

De tweede straf voor Alonso kwam er in eerste instantie wel, maar Aston Martin maakte bezwaar. Het team is van mening dat het aanraken met een krik niet valt onder het 'werken aan de auto' en ondersteunde het bezwaar met videobewijs van eerdere incidenten, waarbij andere teams niet werden bestraft voor eenzelfde vergrijp. De FIA zette een streep door de tweede straf. Vanwege de onduidelijkheid heeft de FIA beloofd dat het onderwerp behandeld zal worden tijdens de volgende meeting van het Sporting Advisory Committee. Zij komen samen op donderdag 23 maart en zullen voorafgaand aan de Grand Prix van Australië met een verduidelijking komen. Voor zondag 2 april moet dus duidelijk zijn of de krik wel of niet gebruikt mag worden tijdens het uitzitten van de tijdstraf. Voor Mercedes zal het echter niet meer van invloed zijn voor de uitslag van de GP van Saoedi-Arabië.

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht