Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes ziet in Russell 'een van de weinige hoogtepunten' binnen het team

Mercedes heeft niet veel om over naar huis te schrijven dit seizoen. Toto Wolff stipt echter een groot positief punt bij de Duitse renstal aan, namelijk de line-up van de coureurs.

Toto Wolff vindt de samenwerking tussen George Russell en Lewis Hamilton 'een van de weinige hoogtepunten' van het Formule 1-seizoen tot nu toe. Russell maakte eind 2021 de overstap van Williams naar Mercedes, waar hij Valtteri Bottas heeft vervangen. Bottas en Hamilton waren sinds 2017 teamgenoten van elkaar. Ondanks de matige start van Mercedes dit jaar lukte het Russell snel om zich aan te passen bij zijn nieuwe werkgever. Wolff looft de snelle progressie van de Brit en noemt het een van de weinige hoogtepunten van het jaar. "Ik ben heel erg onder de indruk van hoe hij zich hier heeft gevestigd", laat de Mercedes-teambaas weten ten overstaan van onder meer RacingNews365. Wolff noemt de 'professionele en analytische' aanpak van Russell erg waardevol voor de huidige situatie bij het team, die is teruggezakt naar de voorkant van het middenveld. "De combinatie (van coureurs) is een van de weinige hoogtepunten die ik op dit moment zie nu. Hoe de twee samenwerken zonder spanningen... het is heel, heel productief en positief voor het team." "Ze verdienen een auto en een krachtbron waarmee ze aan de voorkant van het veld kunnen vechten, in plaats van op een ronde gezet te worden. Dat is iets wat ze allebei niet verdienen."

Wolff vraagt zich af hoe de Mercedes-bolide op het asfalt blijft

Na de GP van Emilia-Romagna was Wolff over de boordradio te horen toen hij zijn excuses aanbood aan Hamilton voor een 'auto niet niet te besturen is'. Er was geen specifiek probleem bij de W13 van Hamilton. Ten minste, niet naast de bestaande problemen die beide bolides hebben. De Mercedes-teambaas looft zijn coureurs om hoe ze met de situatie omgaan. "De auto was onbestuurbaar. Je ziet de auto stuiteren op het rechte stuk. Ik vraag me soms echt af hoe die twee de auto op het asfalt kunnen houden. Lewis verdient beter, maar we zijn een team, dus we moeten samen alles op alles zetten om hem een machine te geven waarmee hij voor kopposities kan vechten."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'