Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes ziet neerwaartse spiraal in Abu Dhabi: "Het wordt een lange nacht"

Bij de aftrap van het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi leek Mercedes de beste papieren te hebben voor de overwinning, maar in de kwalificatie én op de longruns lijkt Red Bull nu het te kloppen team te zijn. Andrew Shovlin hoopt op verbetering voor de race.

De afgelopen raceweekenden kon Mercedes van vrijdag op zaterdag een flinke inhaalslag maken wat betreft de prestaties van de W12-bolide, maar in Abu Dhabi viel het volgens Andrew Shovlin tegen. Tijdens de kwalificatie moest de Duitse renstal genoegen nemen met P2 voor Lewis Hamilton en de zesde plaats voor Valtteri Bottas. "Het was een lastige kwalificatie", zo trapt Trackside Engineering Director Andrew Shovlin af. "De auto voelde het beste in de eerste sessie en werd juist minder competitief in de loop van het weekend. Het was natuurlijk makkelijker geweest als we op pole stonden, maar we zijn blij dat we op de mediums kunnen beginnen" Max Verstappen start vanaf poleposition op de softbanden, terwijl titelrivaal Hamilton en zijn teamgenoot op de gele mediums beginnen aan de allerlaatste race van het seizoen. "Hopelijk hebben we wat snelheid gevonden in de longruns", aldus Shovlin.

Strategie wordt key in Abu Dhabi

Mercedes hoopt op strategie alsnog te kunnen winnen van Verstappen en Red Bull. "We hebben een lange nacht voor de boeg waar we verschillende strategische opties moeten bekijken, maar onze racepace is goed. Daarnaast kunnen we snel posities winnen op het asfalt." "De uitdaging in Brazilië was veel groter en daar hebben we laten zien wat we in huis hebben. Alles is nog mogelijk en we moeten onszelf nu in een positie brengen waar we de overwinning en ook de kampioenschappen kunnen verzilveren." Na Verstappen en Hamilton start Lando Norris verrassend vanaf de derde plaats tijdens de GP van Abu Dhabi. Red Bull-rijder Sergio Perez start vierde, wat een buffer geeft op Bottas. De teamgenoot van Hamilton moet de race op het Yas Marina Circuit starten vanaf de zesde plaats op de grid.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi