Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes ziet Verstappen als favoriet voor de race: "Normaal veel sterker dan Ferrari"

Het team van Mercedes kan zeer positief terug kijken op de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Voor het eerst dit seizoen leek het erop dat de Duitse grootmacht mee kon doen voor de ereplaatsen.

Russell Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Met George Russell vanaf de vierde startplaats, voor Sergio Perez en teamgenoot Lewis Hamilton, kan het team van Mercedes tevreden zijn. De geïntroduceerde upgrade in Barcelona lijkt haar vruchten af te werpen. De W13 van het team is beter te besturen, het gestuiter (porpoising, red.) is een stuk minder en het gat met de topteams is kleiner geworden.

"Ik denk dat we een goede stap hebben gezet, maar proberen onze verwachtingen zo realistisch mogelijk te houden. De posities waarop we ons kwalificeerden is denk ik het maximale", vertelt teambaas Toto Wolff aan Sky Sports

De teambaas ziet kansen voor de race, waarbij de pijlen dan gericht zullen zijn op Perez en de Ferrari's. De Italianen kampten de laatste tijd met een hogere bandenslijtage dan Mercedes en Red Bull.

"Ik denk dat we een auto hebben die meer geschikt is voor de race dan voor de kwalificatie. We gaan zondag zien hoe het voor de anderen uitpakt. Red Bull is normaal gesproken tijdens de race veel sterker dan Ferrari, maar ik heb geen glazen bol."

Mercedes heeft eindelijk een 'echte F1-auto'

De opluchting bij Mercedes was groot toen bleek dat porpoising grotendeels verholpen was door de upgrade. Voor het eerst dit seizoen lieten Hamilton en Russell zien dat er potentie zit in de W13.

Hamilton was dan ook veel meer opgetogen tijdens dit weekend. Wolff vertelt met een lach de feedback van zijn stercoureur: "De auto voelt volgens hem eindelijk aan als een F1-auto. Dat is ook de best mogelijke feedback die je van een coureur kan krijgen."

Russell begon het seizoen ijzersterk en wist wederom Hamilton te verslaan in de kwalificatie. De Mercedes-teambaas geniet van zijn rijders, die elkaar continu uitdagen en het maximale uit de wagen halen.

"Je kan zien dat de volgende generatie eraan komt. De manier waarop George geïntegreerd is in het team en hij samenwerkt met Lewis is geweldig. Ik kan me geen beter rijderspaar wensen. De snelheid is er en daar hoopten we op."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez