Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Mercedes ziet Verstappen naderen: "Hij is net zo snel als wij"

James Allison, technisch directeur bij Mercedes, kijkt terug op een goede dag voor Mercedes. Ten minste, als het aankomt op de bandenproblemen, want die lijken verminderd te zijn ten opzichte van afgelopen raceweekend. Tegelijkertijd merkt het team wel op dat Max Verstappen een bedreiging kan vormen tijdens de Spaanse Grand Prix.

Bottas Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na een tegenvallend tweede raceweekend op Silverstone, gedurende welke Mercedes tijdens de race geplaagd werd door bandenproblemen, ging het team naarstig op zoek naar oplossingen. De gehele aanloop naar het Spaanse Grand Prix-weekend stond in het teken van het oplossen van de bandenproblemen, zo vertelt technisch directeur James Allison na afloop van de eerste twee vrije trainingen in Barcelona.

“Het was heel warm vandaag in Spanje. In Groot-Brittannië werden we geplaagd door zeer slecht bandengedrag en we hebben in de fabriek de hele afgelopen week gefocust op het begrijpen van die bandenproblemen op Silverstone.”

Niet alleen de aanloop naar het raceweekend stond in het teken van de bandenproblemen. Ook tijdens de oefensessies op vrijdag waren de bandenproblemen het hoofdonderwerp voor de Silver Arrows.

“We hebben er voor proberen te zorgen dat de set-ups van onze bolides dit weekend rekening houden met die mogelijke problemen en de situatie tegelijkertijd verbeteren. De hele vrijdag draaide dan ook om het uittesten van de oplossingen die uit onze analyses rolden en om er achter te komen of deze oplossingen inderdaad helpen.”

“We hebben vrijdag alle drie de bandencompounds uitgeprobeerd, zowel voor een lange, als een korte run, om er zo voor te zorgen dat we op het snikhete, aerodynamisch uitdagende circuit onze banden beter onder controle hebben.”

Al met al kijkt Allison terug op een positieve dag, gedurende welke het erop leek dat de bandenproblemen minder waren dan vorige week. Tegelijkertijd ziet Mercedes grote concurrent Max Verstappen naderen.

“Het heeft er alle schijn van dat we er in de kwalificatie nog steeds heel goed voor zullen staan, maar als het aankomt op de racepace wordt het heel krap. In de lange runs was Verstappen namelijk net zo snel als wij, maar het positieve is dat het erop lijkt dat we de bandentemperaturen beter onder controle hebben dan in Silverstone. Alles is dus mogelijk”, aldus de technisch directeur van de wereldkampioenen.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Spanje 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x