Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

"Mercedes zit volgend jaar op hetzelfde niveau als Red Bull"

Krijgen we komend seizoen een replica van de spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton te zien? Het zou zo maar eens kunnen, stelt voormalig F1-coureur Timo Glock.

Ex-F1-coureur Timo Glock is overtuigd: Mercedes vaart de juiste koers om haar status als kampioenschapskandidaat te herstellen. De 91-voudig Grand Prix-deelnemer stelt dat Mercedes zelfs volgend jaar alweer dé uitdager van Red Bull zou kunnen zijn, zo schrijft hij in zijn column voor Sky Sport.

"Bij Mercedes hebben ze nu begrepen welke kant ze op moeten. Ik denk dat de auto nu nog meer lijkt op die van Red Bull en McLaren. Het is duidelijk te zien dat het steeds meer de goede kant op gaat, zeker wanneer je kijkt naar de update van afgelopen weekend - die werkte erg goed voor Lewis Hamilton. Waarom George Russell zo veel problemen had is mij echter nog steeds een raadsel."

"Hoewel het duidelijk is dat Red Bull en alle andere teams zich blijven ontwikkelen, heeft Mercedes genoeg geleerd om volgend jaar een auto te brengen die vanaf het begin van het seizoen op het niveau van Red Bull is. Daar ben ik erg benieuwd naar."

Ferrari mist snelheid

Over het derde topteam is Glock minder te spreken: Ferrari.

"Ferrari realiseerde zich al op zaterdag in de sprintrace dat ze niet op het niveau van Red Bull zaten en niet in staat waren om voor de overwinning te strijden, ook al stond Charles Leclerc op pole. Daarom hebben ze strategisch iets anders geprobeerd en naar mijn mening niets verkeerd gedaan. De pure snelheid ontbrak gewoon."

De Duitser vervolgt: "Beide coureurs reden met verschillende strategieën en eindigden niet ver van elkaar. Achteraf was de één-stop-strategie niet sneller, maar ze hebben het gewoon geprobeerd. Fred Vasseur (teambaas Ferrari, red.) gaf na de race aan dat het eigenlijk een verkeerde beslissing was. Achteraf is men altijd wijzer."

"Het veld komt dichter bij elkaar"

Glock geeft aan dat hij uitkomt naar de resterende races van dit seizoen, omdat de gaten tussen de twintig F1-bolides steeds kleiner zijn.

"In Austin hebben we gezien hoe dicht het veld bij elkaar ligt en steeds dichter bij elkaar komt. Verstappen wil alle races winnen, McLaren komt steeds dichterbij en op het juiste circuit zie ik Lando Norris in een goede positie om een race te winnen. Over het algemeen is Max nog steeds een zekerheid in de race, maar toch: McLaren, Mercedes en gedeeltelijk Ferrari - als je naar de concurrentie kijkt, ben ik er zeker van dat we nog vier spannende races zullen zien."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen