Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Merkwaardig moment: waarom had Magnussen een hamer in zijn Haas?

Het was bijzonder gezicht: Haas-coureur Kevin Magnussen die met een hamer in zijn auto zat. De Deen verklaart het merkwaardige moment.

Magnussen winter testing Bahrain Day 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas-coureur Kevin Magnussen heeft onthuld waarom hij met een hamer in zijn cockpit zat tijdens de laatste testdag in Bahrein. Het merkwaardige moment vond plaats tijdens de laatste sessie van de Deen in de nieuwe VF-24. "Ik was gewoon de stoel aan het afstellen. We waren bezig met een scan van de stoel waar ik vorig jaar mee reed en ook dit jaar mee zal rijden.

"Je brengt een versie van dat stoeltje naar de nieuwe wagen, maar het is nooit 100 procent correct. Er moesten dus een paar aanpassingen worden gedaan."

Goede indrukken van de auto

Haas eindigde vorig jaar onderaan het constructeurskampioenschap, omdat Magnussen en teamgenoot Nico Hulkenberg veel last hadden van bandenslijtage. In de laatste stints konden ze daarom hun posities niet meer verdedigen ten opzichte van rivalen.

Hoewel het team meer ronden heeft afgelegd dan welk ander team dan ook tijdens de driedaagse test, geeft Magnussen toe: "Je krijgt nooit alle antwoorden die je nodig hebt, je wilt altijd meer tijd. Drie dagen testen en die drie dagen verdelen tussen de coureurs is echt beperkend."

"Ik denk dat we gezien de beperkte tijd veel hebben gedaan en we hebben een aantal goede indrukken van de auto gekregen. De focus is om te proberen op zondag goed te zijn, we hebben veel sessies met veel brandstof gereden om te proberen dat probleem aan te pakken en ik denk dat we een stap hebben gezet. We hebben het probleem nog niet helemaal opgelost, maar ik denk wel dat we vooruitgang hebben geboekt en hopelijk is het genoeg om volgende week het verschil te maken."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs